Dini bilgiler El-Gafur ne demek? Allah'ın isimlerinden El Gafur esmasının faziletleri nelerdir?

El-Gafur ne demek? Allah'ın isimlerinden El Gafur esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Gafur ne demek? Allah'ın isimlerinden El Gafur esmasının faziletleri nelerdir?

El Gafur esması en önemli esmalardan biridir ve Allah'ın (cc) Müslüman kulları için önemlidir. El Gafur esması Allah'ın (cc) affedici ve bağışlayıcı olduğunu anlatan bir esma olarak karşımıza çıkar. Kulları Allah'tan (cc) af dilemek ve günahlarının bağışlanmasını istemek için El Gafur ismini zikrederler. El Gafur ne anlamlara gelir ve faziletleri nelerdir sizler için derledik.

Günahlardan af dilemek ve şifa bulmak için zikredilmesi gereken bir esmadır. El Gafur esması Allah'ın (cc) affedici olduğu anlamındadır.

Haberin Devamı

EL-GAFUR NE DEMEK?

El Gafur ismi Allah'ın (cc) kulları için çok faydalı esmalardan biridir. Rızıkların bollaşması, günahların affedilmesi ve hastalıklara şifa bulunması için El Gafur esması hayırlıdır. Esma ül hüsnada yer alan ve hayırlı isimlerden biri olan El Gafur esması Allah'ın (cc) af gücünün insanların tahmin edemeyeceği kadar büyük olduğu anlamına gelir.

El Gafur esması Allah'n (cc) kullarının günahlarını affetmesi ve onların üzerini örtmesi anlamındadır. Günahları örten ve affedici olan anlamlarına gelen El Gafur esması af dilemek ve bağışlanmak için zikredilen bir isimdir. İnsanların ümitsizliğe düşmemesi gerektiği anlamına da gelen El Gafur esması her günahın affedicisi olan Allah'ın (cc) büyük bağışlayıcı olduğu anlamlarını da taşır.

Haberin Devamı

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL GAFUR ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah'ın (cc) tüm isimleri hayırlıdır ve Müslüman kulların onu hatırlaması için bu isimleri okuması gerekir. El Gafur ismi de Allah'tan (cc) af dilemek ve onun affına sığınmak için zikredilen isimleri arasındadır. Allah'ın (cc) ne kadar merhametli ve affedici olduğunu gösteren El Gafur esması ile ona sığınmak ve af dilemek mümkündür.

Bu anlamda her daim affedilmeye muhtaç olan kulların günlük hayatında da sık sık Al Gafur ismini zikretmeleri kendileri için hayırlı olur. Sık sık bu ismi zikretmek ve El Gafur isminin faydalarını görmek mümkündür. Allah'tan (cc) bağış dilemek için El Gafur esmasını zikretmeyi alışkanlık haline getirmek gerekmektedir.

El Gafur ismi günahlar için af dilemeye vesilen olan bir esmadır. Sıkıntıların ve zorlukların üstesinden gelmek için okunabildiği gibi hastalıkların şifası için de El Gafur ismi okunabilir. Öfkeli kişilerin mizaçlarının daha sakin olması için de El Gafur esması faydalıdır.

Kavgalı ya da arası bozulmuş kişilerin aralarının düzelmesine ve dostluklarının devamlılık halinde olmasına da vesile olmaktadır. El Gafur esmasının zikrine devam eden kişilerin kısmet kapıları da sonuna kadar açılır. Al Gafur ismi Kur'an'da da bazı ayetlerde geçmektedir. Bu ayetler şu şekildedir:

De ki 'Ey kendi aleyhlerine olan günahlarda haddini aşan kullarım! Allah'ın (cc) rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Allah (cc) dilerse tüm günahları bağışlar, doğrusu o çok merhametli ve çok bağışlayıcıdır. (Zümer 53)

Haberin Devamı

Ancak tövbe eden ve inanarak erdemli işler yapanların durumları başkadır, Allah (cc) o kullarının kötü hallerini iyiye çevirecektir. Allah (cc) çok bağışlayıcı ve çok merhametlidir. (Furkan 70)