Dini bilgiler El-Habi̇r ne demek? Allah'ın isimlerinden El Habi̇r esmasının faziletleri nelerdir?

El-Habi̇r ne demek? Allah'ın isimlerinden El Habi̇r esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Habi̇r ne demek? Allah'ın isimlerinden El Habi̇r esmasının faziletleri nelerdir?

Allah’ın isimlerini zikretmek ve Allah’a dua ederken bu sıfatlar aracılığıyla dua etmek kişiye sonsuz faydalarla geri dönmektedir. Bu bağlamda Kuran- Kerim ayetlerinde de geçen El Habir esması da Müslümanların dua ederken sıklıkla kullandıkları esmalar arasındadır. İşte, Allah’ın en güzel isimleri arasında bulunan El Habir esmasının anlamı ve faziletleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

El Habir esması her şeyden haberdar olan, her şeyin içini gören anlamına gelmektedir. El Habir esması düzenli olarak zikredildiğinde insanın ruhsal gelişimine oldukça faydalıdır.

Haberin Devamı

EL-HABİ̇R NE DEMEK?

Allah’ın güzel isimlerinden biri olan El Habir Kuran-ı Kerim’in 26. ayetinde yer almaktadır. Allah’ın tüm kullarının yaptıklarından haberi olduğu, her şeyin iç yüzünü gören ve haberdar olan olduğu anlamına gelmektedir. Allah tüm kullarının neyi hangi niyetle ve hangi düşünce ile yaptığını bilendir.

Allah’tan hiçbir şey gizlenemez çünkü O kalplerin içini görendir. Şüphesiz ki Allahu Teala kullarının her yaptığını o daha yapmadan önce bilendir. El Habir sıfatı da Allah’ın bu yönüne dikkat çekmektedir.

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL HABİ̇R ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

El Habir zikri birçok kişinin dertlerinden kurtulmak için çektikleri zikirler arasında yer almaktadır. Faziletleri oldukça fazla olan El Habir; Ya Habir, Ya Latif Ya Habir ya da Ya Habir Celle Celalühü şeklinde zikredilebilmektedir. Bir kul Allah’ın El-Habir ismini zikrettiğinde bu sıfata hizmet eden melekler zikreden kişinin isteklerini yerine getirmek için çalışmaya başlarlar ve Allah’tan kulunun dileklerini gerçekleştirmek için izin isterler.

Haberin Devamı

El Habir zikrinin faziletleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

Her gün 812 kere El Habir ismini zikreden kişiye tüm kapılar açılır ve işlerinde başarı kazanır.

Her gün 812 kere El Habir ismini zikreden kişiye dileklerini gerçekleştirmesi için melekler yardımcı olur.

Sabah uyandıktan sonra 100 kere El Habir ismini zikretmek manevi kapıların açılmasına ve gizlenenlerin tüm gerçekliğiyle ortaya çıkmasına vesile olur.

Her gün El Habir esmasını 812 kere okuyan kişi zalimlerin şerrinden korunur.

El Habir zikrini düzenli okumak imanın tazelenmesine ve günahlardan arınmaya vesile olur.

Uyku öncesi 1000 kere Ya Habir Celle Celalühü zikrini yapmak kişinin Allah’ın izniyle haberci rüyalar görmesini, bazı durumlar olmadan önce bilgisini almasını sağlar.

Bu esmayı her gün düzenli olarak 812 kere zikreden kişi düşmanlarına karşı üstünlük sağlar.

Her gün düzenli olarak 812 kere El Habir zikreden öğrencilerin hafızaları kuvvetlenir ve derslerindeki başarıları artar.

Devamlı olarak yapılan Ya Habir zikri iradeyi kuvvetlendirerek, zikri kötü bağımlılıklardan kurtulmaya yardımcı olur.

Haberin Devamı

Ruhani varlıklar ile temasa geçmek isteyen kişi zikir günü ve zikir saatinde okunan 812 adet El Habir zikri okumalıdır.

EL HABİR ZİKİR GÜN"Ü, ZİKİR SAATİ VE ZİKİR SAYISI

El Habir esmasının zikir günü Pazar ve zikir sayısı 812’dir. Zikir saati sabah gün doğarken ve ikindi namazının ardındandır.