Dini bilgiler El-Hadi̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden El Hadi̇ esmasının faziletleri nelerdir?

El-Hadi̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden El Hadi̇ esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Hadi̇ ne demek? Allah'ın isimlerinden El Hadi̇ esmasının faziletleri nelerdir?

Doğru yolu göstermek anlamına gelen EL-Hadi Allah’ın 99 güzel isminden biridir. Allah’ın tüm güzel isimleri gibi El-Hadi ismi de Kuran-ı Kerim’de pek çok ayette geçmektedir. El-Hadi isminin ne anlama geldiği ve faziletlerini ne olduğu konusu internette sıkça araştırılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

El-Hadi Arapçada Hüda kökünden türemiştir. Rehberlik etmek ve yol gösterme anlamına gelen El-Hadi ismi Allah’ın kullarına yol göstermesi, onlara ışık olmasını vurgulamaktadır.

Haberin Devamı

EL-HADİ NE DEMEK?

Allah’ın El-Hadi sıfatının anlamı istediği kulunu hak yoluna erdiren, doğru yolu gösteren, evrende bulunan tüm varlıklara yön veren anlamındadır. El-Hadi ismi Allah’ın yol göstericiliği üzerine vurgu yapan sıfatlarındandır.

Allahu Teala kullarına hayırlı olanı gösterendir.

O kullarını doğru yola yönlendirendir.

Allahu Teala istediği kulunu hak yoluna itendir.

Allahu Teala affeden ve hidayet verendir.

O kullarını delaletten uzaklaştırandır.

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL HADİ ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

El Hadi̇ Kuran-ı Kerim’de Şuara Suresi, Enam Suresi, Kehf Suresi, Leyl Suresi, Furkan Suresi, Taha Suresi, Ala Suresi, Hac Suresi, Araf Suresi, Neml Suresi ve Bakara Suresinde geçen sırlı isimlerdendir. El-Hadi esması Ya Hadi ve Ya Hadi Celle Celalühu şeklinde de zikredilebilmektedir. Allah'ın isimlerinden El Hadi̇ esmasının faziletleri aşağıdaki şekildedir:

Haberin Devamı

Her gün 21 defa Ya Hadi esmasını zikreden kimseyi Allah hidayete erdirir.

Her gün 5 vakit namazın ardından 400 defa Ya Hadi Celle Celalühu şeklinde zikreden kimse tüm işlerinde başarılı olur. Ya Hadi Celle Celalühu zikri kişinin hayırsız olacak işlerden uzak durmasına vesile olur.

Unutkanlık sorunu yaşayan kimse her gün 1600 kez Ya Hadi Celle Celalühu ismini zikrederse hafızası gelişir, unutkanlık sorunu ortadan kalkar.

Her sabah uyanır uyanmaz 400 kere El Hadi ismini zikreden kişinin imanı güçlenir. Günah işlemekten vazgeçer.

Her gün 400 defa Ya Hadi ismini zikreden kimse endişe, korku ve kaygılarından kurtulur. Kalbi huzur bulur.

Her gün 400 kere Ya Hadi Celle Celalühu zikrine devam eden kimsenin ahlakı düzelir, hakkında hayırlı olmayan hiçbir işe el uzatmaz.

Her gün 1600 defa Ya Hadi esmasını zikreden eşlerin arası düzelir, aralarındaki muhabbet artar.

Aralarında kırgınlık, kıskançlık, kavga, dargınlık ve küslük bulunan kimselere içine 20 kere El Hadi ismini yazılmış ve üzerine 1600 defa El Hadi esması okunmuş temiz bir kaseden su ya da çorba içilirse aralarındaki küslük sona erer, aralarında dostluk ve sevgi oluşur.

EL-HADİ ZİKİR SAYISI, ZİKİR GÜNÜ VE ZİKİR SAATİ

El-Hadi esmasının zikir sayısı 400’dür. El Hadi isminin zikir günü Pazar günüdür. El-Hadi esmasının zikir saati ise sabah gün doğarken ve ikindi namazının ardından gelen saatlerdir. El Hadi esmasının zikredilmesinin vücutta iyi geldiği organlar: kalp, iki ayağın altı, idrar kesesi ve epifiz bezidir.

Haberin Devamı