Dini bilgiler El-Hasi̇b ne demek? Allah'ın isimlerinden El Hasi̇b esmasının faziletleri nelerdir?

El-Hasi̇b ne demek? Allah'ın isimlerinden El Hasi̇b esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Hasi̇b ne demek? Allah'ın isimlerinden El Hasi̇b esmasının faziletleri nelerdir?

El Hasib, yüce Allah'ın (cc) en güzel 99 isminden biri olarak karşımıa çıkar. Her şeye gücü yeten ve her şeyi kayıt altına alan anlamlarında olan El Hasib esması Müslüman kullar için oldukça önemlidir. El Hasib esmasının anlamlarından biri de tüm varlıkların açık ya da gizli bir şekilde yaptıkları her şeyi bilen, duyan demektir. Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El Hasib isminin zikredilmesi nasıl faydalar sağlar ve faziletleri nelerdir sizler için derledik.

El Hasib esması korkulardan ve kötülerin şerrinden uzak olmak için okunmaktadır. Allah'tan (cc) af dilemek ve ona sığınmak için de sık sık zikredilmesi önerilmektedir.

Haberin Devamı

EL-HASİB NE DEMEK?

El hasib ismi esma ul husnada yazan isimlerden biridir ve en güzel isimler arasında yer almaktadır. Husban kökünden türeyen hasib kelimesi kelime anlamı bakımından hesap etmek ve saymak anlamlarında kullanılmaktadır. El Hasib ismi de her şeyi saymış gibi bilen ve hesaba çekecek olan anlamlarındadır.

Allah (cc) kullarını yaratmıştır ve onların yaptıklarını ve söylediklerini de takip etmektedir. Her şeyi gören ve her şeyi duyan, her şeyden haberi olan Allah (cc) bir gün herkesi yaptığı ve yapmadığı her şey için hesaba çekecektir. Bunun bilincinde olmak ve bunu bilerek hareket etmek oldukça önemli sayılmaktadır.

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL HASİB ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah'ın (cc) isimlerinin en büyük faydası ve faziletleri arasında Allah'ın (cc) gücünü ve ne kadar büyük olduğunu göstermesi vardır. Bu nedenle El Hasib esmasının bilinmesi de oldukça önemlidir. İnsanlar hata yapmak fıtratıyla yaratıldığı için Allah'tan (cc) af dilemesi ve günahlarından kurtulmak için bağışlanmayı beklemesi mümkündür.

Haberin Devamı

Allah (cc) kullarını kendisine iman etmesi ve ona kulluk etmesi için yaratmıştır ve kullarından bazı istekleri vardır. Bu nedenle de kullar yaptığı ve yapmadığı her şey için hesaba çekilecektir. Bunun bilincinde olmak Müslüman kullar için çok önemlidir. El Hasib ismi de insanların hesaba çekileceğini anlatan bir isimdir. Allah (cc) ve kul arasındaki bağın kuvvetlenmesi için esmalarının zikredilmesi gerekmektedir.

El Hasib zikrinin günü cuma saati ise zühre saatidir. Zikir sayısı 80 olan El Hasib esmasının en az 80 kez okunması kabul olması bakımından önemlidir. El Hasib esmasının düşmanların şerrinden ve kötülüklerden korunmak için sık sık okunması önerilmektedir. Güneş doğmadan 77 ya da 99 kez El Hasib esmasının okunması kulları düşmanların şerrinden korur.

İlahi gücü daha fazla hissetmek ve manevi olarak kendini Allah'a (cc) yakın hissetmek isteyenler de El Hasib esmasını zikretmelidir. Akrabalar arasında çıkan sorunlar ve tartışmalar ya da kızgınlıklar veya küskünlükler için de El Hasib esması okunabilir. Her türlü korkudan arınmak için güneş doğmadan önce ya da güneş battıktan sonra 77 defa El Hasib esması okunmalıdır.

Haberin Devamı