Dini bilgiler El-Kebi̇r ne demek? Allah'ın isimlerinden El Kebi̇r Esmasının faziletleri nelerdir?

El-Kebi̇r ne demek? Allah'ın isimlerinden El Kebi̇r Esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Kebi̇r ne demek? Allah'ın isimlerinden El Kebi̇r Esmasının faziletleri nelerdir?

Esma-ül Hüsna Allah’ın güzel isimleridir. Esmaül Hüsna ve anlamlarının ne kadar değerli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Esmaül Hüsnaların manevi açıdan pek çok faydası bulunmaktadır. Esmaül Hüsna içerisinde bulunan isimlerden biri de El-Kebir esmasıdır. El-Kebir esmasının anlamı, zikir sayısı ve faziletleri merak edilmektedir. İşte El-Kebir esmasının anlamı ve faziletleri ile ilgili tüm detaylar.

Allah’ın 99 isminden biri olan El-Kebir Allah’ın büyüklüğünü ifade eden isimlerindendir. Kelime anlamı olarak yüce anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

EL-KEBİR NE DEMEK?

El Kebir Allahu Teala’nın büyüklüğünü, ululuğunu, yüceliğini ve azametini ifade eden bir sıfatıdır. Bu sıfat sadece Allah için kullanılmaktadır. El-Kebir Allah’ın kimsenin akıl erdiremeyeceği kadar büyük olduğunu ifade etmektedir.

ALLAH’IN İSİMLERİNDEN EL KEBİR ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Esma-ül Hüsna yani Allah’ın güzel isimlerinden biri olan El Kebir esmasının manevi açıdan pek çok fazileti bulunmaktadır. Her gün El-Kebir esması okumak oldukça sevaptır. Allah’ın isimleri ile dua etmek duaların kısa zamanda gerçekleşmesine vesile olmaktadır.

El Kebir esması da Allah’ın 99 isminden biridir. Anlamını bilerek El-Kebir esmasını her gün zikretmek kişinin Allahu Teala’nın yüceliğinin farkına varması ve imanının güçlenmesine vesile olmaktadır.

Haberin Devamı

El Kebir esması her gün 100 adet Ya Kebir celle celaluhu şeklinde okunduğunda okuyan kişinin saygı, şeref ve değerinin artmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda okuyan kişinin insanlar tarafından sevilmesine vesile olmaktadır.

Ya Kebir celle celaluhu şeklinde her gün 232 kere zikredildiğinde okuyan kişi haksızlıklara karşı korunmaktadır. Her gün 232 kere Ya Kebir celle celaluhu okuyan eşler arasında sevgi ve saygı bağları kuvvetlenir. Her gün El-Kebir ismini zikreden kişilerin Allah katında maneviyat ve imanı artar.

  • El-Kebir ismini her gün 232 kez okuyan kişiler insanların gözünde azametli ve heybetli görünürler.
  • Zalim kişilerin yüzüne karşı 232 kere okunan ya da üflenen Ya Kebir esması zalimlerin gücünü keser ve zulmetmeye kuvvetleri kalmaz. Kebir esmasını okuyan kişiler haksızlıklardan tez vakitte kurtulurlar.
  • Her gün zikir saatinde Ya Kebir ismini zikreden kimse yüksek mevki sahiplerinden saygı ve iyilik görür.
  • İstediği mevkiyi Allah’ın izni ile kısa sürede elde eder. Ya Kebir ismini düzenli olarak her gün zikreden kişilerin halk arasında itibari artar.
  • 5 vakit namazın ardından 232 kere Ya Kebir ismini zikreden kimse istediği itibara ve mevkiye sahip olur.
  • Borcu olan kişiler El Kebir esmasını her gün 1000 kere okumaya devam ettiklerinde borçtan kurtulurlar.
  • El Kebir esması herhangi bir yiyecek üzerine okunduğunda ve bu yiyecek aralarında küslük olan kişiler tarafından yenildiğinde aralarının düzelmesine ve huzurlarının geri gelmesine vesile olur.

EL KEBİR ZİKİR GÜNÜ, ZİKİR SAYISI, ZİKİR SAATİ

El Kebir esmasının zikir günü Perşembe günüdür. El Kebir esmasının zikir sayısı ve ebced değeri: 232’dir.

Zikir saati ise Sabah gün doğumu, tam gece yarısı ya da ikindi namazı sonrasıdır.