Dini bilgiler El-Meti̇n ne demek? Allah'ın isimlerinden El Meti̇n esmasının faziletleri nelerdir?

El-Meti̇n ne demek? Allah'ın isimlerinden El Meti̇n esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Meti̇n ne demek? Allah'ın isimlerinden El Meti̇n esmasının faziletleri nelerdir?

Allah'ın (cc) sonsuz rahmetine sığınmak için kulları Allah'ın (cc) isimlerini zikrederler ve kendilerini daha yakın hissetmeye çalışırlar. Yaşadıkları acılardan ve kötü durumlardan kurtulmak için de yine sığınılacak olan tek varlık kendisidir. El Metin anlam olarak kudretli, güçlü ve sağlam anlamlarına gelmektedir. El-Metin ne demektir ve Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El Metin esmasının faziletleri nelerdir sizler için derledik.

El Metin kudretli, güçlü ve sağlam anlamlarına gelen Allah'ın (cc) isimleri arasındadır. Allah'ın (cc) gücü ve yardımı ile kulları tüm kötülüklerden ve eksikliklerden kurtulmaktadır.

Haberin Devamı

EL-METİN NE DEMEK?

Allah'ın (cc) güzel isimlerinden biri olan El Metin isminin anlamı birçok kişi tarafından araştırılan konular arasındadır. El Metin anlamı açısından ikiye ayrılır. İlk anlamı sağlam, güçlü, kudretli demektir. Allah Teala karşısında tüm kulları acizdir ve Allah'ın (cc) gücü sayesinde tüm eksikliklerinden kurtulmaktadır.

El Metin isminin bir diğer anlamı ise her şeye gücü yeten, herhangi bir sıkıntıya girmeyen ve herhangi bir zorluk çekmeyen demektir. Allahu Telea kullarını gözetmekte ve sıkıntı çekenlere, zorda kalanlara yardım etmektedir. Onun kudreti ve gücü sayesinde kulları kazadan, beladan ve sıkıntılı durumlardan kurtulur.

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL METİN ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Ya Metin esmasının faziletleri zor durumda ve darda olmuş kişilerin gönüllerini ferahlatmak ve onların rahatlamasını sağlamaktır. Kişilerin gönüllerini rahatlatan El Metin esması kişileri bulundukları zor durumdan çıkaran ve onların işlerini kolaylaştıran bir esmadır.

Haberin Devamı

Esma ül hüsnada yazan ve Allah'ın (cc) isimlerinden biri olduğu bilinen El Metin esması Allah'ın (cc) kullarına her daim yardımda bulunduğu şeklindedir. Ya Metin zikrini çeken kullara Allah (cc) yardımcı olur ve onları tüm zor durumlardan kurtarır. Her kim 99 kere Ya Metin esması çekerse onun imanı güçlenir ve Allah'a (cc) kendini daha yakın hisseder.

Şeytanlar ve tüm kötülüklerden korunmak için de Allah'ın (cc) en güzel isimlerinden biri olan El Metin esması zikredilmelidir. Her şeye gücü yeten Allah (cc) tüm güçlerin tek sahibi olandır. Gücü hep aynı kalan ve kendisinden daha güçlü hiçbir varlık olmayan yine odur.

Kuvvetinin önünde hiç kimse duramaz ve sığınılacak olan tek varlık yine Allah'tır (cc). Ya Metin esmasının faziletlerini anlatan bazı ayetler de Kur'an'da yer almaktadır. Bu ayetler şu şekildedir:

'Şüphesiz ki Allah (cc) rızkı verendir ve sağlam olan, metin olan, kuvvet sahibi olandır.' (Zariyat suresi 58. ayet)

'De ki: Ey mülkün gerçek ve tek sahibi olan Allah'ım (cc). Mülkü istediğine verirsin, istediğinde de çeker alırsın. İstediğini yüceltirsin, istediğini ise alçaltırsın. Her türlü iyilik de senin elindedir. Hiç kuşku yoktur ki sen her şeye kadir olansın.' (A'li İmran suresi 26. ayet)

Haberin Devamı

'Sana gelen iyilikler Allah'tan (cc) kötülükler ise nefsindendir.' (Nisa suresi 79. ayet)