Dini bilgiler El-Müci̇b ne demek? Allah'ın isimlerinden El Müci̇b esmasının faziletleri nelerdir?

El-Müci̇b ne demek? Allah'ın isimlerinden El Müci̇b esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Müci̇b ne demek? Allah'ın isimlerinden El Müci̇b esmasının faziletleri nelerdir?

El-mücib dinimizce çok kullanılmakta olduğumuz bir kelimedir. El-mücib ile daha detaylı bilgiler ulaşmanız bu doğrultu da doğru kullanmanızı sağlayacaktır. El –mücib ne demek? Allah’ın isimlerinden El-mücib esmasının faziletleri nelerdir sizler için ayrıntıları ile derledik.

El –mücib yüce Allah’ın güzel isimlerinden biridir. Allah ile kul arasındaki iletişim yakarış dua etmesidir.

Haberin Devamı

EL –MÜCİB NE DEMEK?

El-mücib Allah’ın 99 isimlerinden biridir. Kullarının dualarını ona yönelişlerini dinleyen onların arzularını ve isteklerini tüm yakarışlarına cevap veren odur. Duanın kabul edilişinde sağlayan yüce Allah olduğunun kanıtıdır. El –mücib kendisinden istenilen yakarılan tüm duaların edildiği ve kulların geriye çevrilmediği esmadır.

El-mücib esması da Allah’ın ona dua edenleri duyduğu ve dualarının kabul olmasını sağlayan anlamında kullanılan ismidir. Kişinin dua ve isteklerine cevap veren anlamına gelmektedir. El –mücid dua ve isteklerin olumlu cevap verilmesi de demektir. Türkçe kelime anlamı olarak el –mücib ise kesmek susmasını sağlamak anlamındır.

Yani bir bakıma dua eden kişiye cevap verilmek üzere konuşanın sözünü kesmesi demektir. Kulun Allah’ın huzuruna çıkıp dilek ve isteklerini sunması ve kabulünün beklemesidir. Bir yandan da yapılan hatalar için af dilenmek tövbe etmek için yakarışın kulların Allah’ la yakınlaşmasıdır. Kulların Allah’ a dua için icabet etmesi şeklidir. Yüce Allah’ın sonsuz nimetle sunulan isimlerinden biridir.

Haberin Devamı

ALLAH’IN İSİMLERİNDEN EL-MÜCİB ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

El-mücib esmasın faziletleri şunlardır;

Kulun her gün 100 defa ya mücib zikrini yapan kişiler takva yolundan ayrılmayan doğru insanlardan olmasını her zaman doğru yolunda olması sağlanır.

El-mücib celle celaluhü zikirleri de günde 55 kere yapılması kişinin dua ve isteklerine kavuşmasına neden olur.

El –mücib zikrini 3025 defa zikredilmesiyle kişin yüce Allah’tan kimin sevgi ve güven duygusunu kazanmak isterse bu duasının kabulü sağlanır.

El mücib zikrini gece vakitlerinde 68 defa yapılmasıyla kişinin mucizelere ulaşmasına neden olur.

El-mücid zikri yapılmasıyla çevresindeki tüm fesatçı ve dedikoducu dillerin hasetlerinden uzaklaştırarak koruma altına alınmaktadır.

El_mücid esması her daim kişilerin yapması gereken bir zikirdir. Allah her zaman kuluna bana dua edin ki ben de sizin isteklerinize icabet edeyim demektedir. Yüceliğiyle sonsuz merhamet ve dua için kalkan elleri kulu için en hayırlı haliyle ona sunmaktadır.

EL-MUCİD KELİMESİNİ NEREDE KULLANIRIZ?

El-mücib ismiyle kendisine dua edenleri yakaranları ona el açanları geri çevirmemesidir. Allah’ın her daim yakınımızda olma halidir. Allah a yakarışın duanın üç çeşit hali bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Allah kullarının yaptığı bazı dualarının kabul edilip kulun isteğini geri çevirmemektedir.

Bazı kullarına da dua karşılık verir ama isteğini sonra olmasını sağlar.

Bazen de kulunun duasını kabul eder ama istediği şeyleri vermez. Çünkü onun için ne hayırlıysa onu nasip eder.

El-mücib esmasıyla Allah’ın bizi yapılan dualarıyla yakınımızda var oluşunu hissetme ve isteklerimizin ya da bizi için iyi hayırlı neyse onların olmasında en etkili esmalarından biridir.