Dini bilgiler El-Mümi̇n ne demek? Allah'ın isimlerinden El Mümi̇n esmasının faziletleri nelerdir?

El-Mümi̇n ne demek? Allah'ın isimlerinden El Mümi̇n esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Mümi̇n ne demek? Allah'ın isimlerinden El Mümi̇n esmasının faziletleri nelerdir?

El-Mümin Allah'ın (cc) isimlerinden biridir. Bu nedenle de anlamı ile faziletleri merak edilerek birçok kişi tarafından internetten araştırılmaktadır. El mümin isminin ilk anlamı insanın kalbinde ışığı yakan demektir. El-mümin isminin faziletleri ve faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

El-mümin insanın kalbinde iman ışığı yakan anlamına gelen Allah'ın (cc) isimlerinden biridir. Ayrıca hayra yönelten, günahtan sakındıran ve hidayete erdiren anlamları da vardır. 

Haberin Devamı

 

 EL-MÜMİN NE DEMEK?

 Mümin Arapça kökenli bir sözcüktür ve iman kelimesinden türemiştir. Allah'a (cc) iman eden kullar için de mümin kelimesi kullanılır. Esma-ül hüsna'da yazan Allah'ın (cc) 99 isminden biri olan El-mümin isminin anlamı ise daha farklıdır. Araf suresinin 180. ayetinde en iyi ve en güzel isimlerin Allah'a (cc) ait olduğu bildirilmiştir. Bu nedenle de Müslümanlar Allah'a (cc) iman ederken bu isimleriyle beraber iman ederler.

El mümin esmasının ilk anlamı insanların kalbinde iman ışığını yakan demektir. İnsanların ahiret gününe ve Allah'a (cc) inanmasını sağlamak anlamına da gelebilir. Kasas suresindeki 56. ayette 'biz istediğimizi hidayete erdiririz' yazar. Hidayet anlam olarak doğru yol demektir ve bir Müslümanın doğru yolda olması da ancak Allah'a (cc) iman etmesi ve yolundan gitmesi ile olur.

Haberin Devamı

El Mümin isminin anlamlarından biri de günahtan uzak tutan, hayra yönelten ve hidayete erdiren demektir. Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlerden birçoğunda Sırat-ı Müstakim yani doğru yol ifadesi de geçmektedir. El Mümin ayrıca rahatlatan, güvende tutan ve emin kılan anlamlarına da gelir.

Eğer Müslümanlar sıklıkla El mümin ismini zikrederlerse onlar tüm kötülüklerden korunurlar ve dini olarak huzura erişirler. Allah (cc) yalnızca El mümin ismini zikreden kullarının kalbine iman ışığı verir ve yalnızca onların tüm günahlardan uzak durmasını sağlar. 

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL MÜMİN ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah'ın (cc) isimlerini zikretmenin insanlar birçok faydası vardır. Sıklıkla bu isimleri söylemek insanların manevi olarak huzura ermelerine ve içsel olarak rahatlamalarına yardımcı olur. Em mümin esmasını da sıklıkla zikretmek insanları güçlendirir, imanlarının tazelenmesini sağlar. Ayrıca El mümin esmasının faziletleri arasında şeytanın vesveselerinden koruması da vardır.

Tüm kötülüklerden korunan Müslümanlar aslında gerçek yaşamın ahiret olduğunu da bilerek yaşamaya başlarlar. El mümin ismi kişilerin korkularından kurtulmasına ve sıkıntılarından da uzaklaşmasına yardım eder. Allah'ın (cc) varlığını tüm kalbiyle ve inancıyla kabul eden Müslümanlar eğer isimlerini zikrederse Allah (cc) onları tüm kötülüklerden ve kötü insanlardan korur.

Haberin Devamı

El Mümin ismini sık sık zikredenler kendilerini daha güvende hissederler çünkü Allah (cc) onların yanındadır. El mümin isminin bir anlamı da vaatlerini yerine getiren olduğu için Müslümanlar tüm isteklerinin gerçekleşeceğine inanırlar. El mümin ismini zikreden Müslümanların tüm vaatleri gerçekleşecek ve cennete giden kullardan olacaktır.