Dini bilgiler El-Vari̇s ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vari̇s esmasının faziletleri nelerdir?

El-Vari̇s ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vari̇s esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Vari̇s ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vari̇s esmasının faziletleri nelerdir?

El-Varis anlamı ve fazileti bakımından İslam dininde önemlidir. El-Varis genel anlamı ile her şeyin sahibi ve valisi olan anlamlarına gelen bir isimdir. Arapça kökenli bir isim olan El varis ismi veraset kökünden türetilmiştir. El-Varis ne demektir ve el-varis esmasının faziletleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Veraset kökünden gelen el-varis ismi kalıcı olan, ölümsüz olan anlamlarında kullanılan bir isimdir. El-Varis Allah'ın (cc) 99 isminden biridir ve faziletleri de oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

 EL-VARİS NE DEMEK?

Allah'ın (cc) 99 isminden biri olan El varis isminin hem anlamı hem de faydaları merak edilmekte ve birçok Müslüman tarafından araştırılmaktadır. El varis isminin anlamı mevcut olan her şeyin sahibi olan, mülkün tek gerçek sahibi olan anlamlarına gelir. Aynı zamanda tek sahibi ya da tüm varlıkların gerçek sahibi anlamlarına da gelir.

Belirli günlerde ya da zamanlarda belirli sayıda zikredilmesi gereken bu isimlerin faziletleri oldukça fazladır. Fakat Allah'ın (cc) isimlerini zikrederken mutlaka içten hissederek zikretmek gerekir. Bu sayede faziletlerinden faydalanmak daha mümkündür. Allah'ın (cc) 99 ismi de esma ül hüsna da yazmaktadır.

Bu isimler ile beraber anlamlarını öğrenmek isteyen kişilerin internet üzerinden kolaylıkla öğrenebilecekleri bilinir. İnsan Allah'ın (cc) isimlerini zikrederek huzura kavuşabilir ve manevi olarak da kendilerini iyi hissedebilirler. El varis ismi eğer perşembe günleri sürekli olarak zikredilirse hastaya sağlık verir. Çocuğu olmayan bir kişi her gün 707 kez bu esmayı zikrederse hayırlısıyla çocuk sahibi olur. 

Haberin Devamı

 ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL VARİS ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah'ın (cc) isimlerini zikretmek Müslümanlar için önemlidir ve hangi ismi olursa olsun insana manevi bir huzur verir. Fakat anlamları farklı olan bu isimlerin zikredilmeleri farklı faziletler yaratacağından isimlerin anlamlarını bilmek ve buna göre zikretmek gerekir. El-Varis ismi de fazileti çok olan isimlerinden biridir ve içten söylenmesi halinde insana oldukça fazla faydası vardır.

El-Varis ismi Müslümanlar tarafından mal, mülk, itibar ve vakar sahibi olmak adına zikredilir. Sıkıntısı olan kişiler akşam vakti ile yatsı arasında El Varis ismini 1000 kere zikretmeleri önerilir. Böylece tüm sıkıntılarından kurtulurlar ve sabaha daha aydınlık bir şekilde uyanırlar. El varis ismini zikreden ve aynı zamanda her gün boyunca 707 kez okuyan kişiler hem dünyevi hem de uhrevi nimetleri bol bol ulaşır.

Güneş doğmadan öncesine kadar el varis ismini zikretmeye devam eden kişilerin hastalıkları varsa şifa bulurlar ve daha sağlıklı bir hayat yaşarlar. Hakkı olan mirası almakta zorluk yaşayan kişilerin de her gün 707 kez bu ismi zikretmeleri önerilir.

Haberin Devamı

 Bu sayede haklarında hayırlısı olur ve almaları gereken mirası da hayırlı şekilde alırlar. El Varis Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve diğer 98 ismi ile beraber Esma-ül Hüsna'da yer alır. Tüm isimlerinin anlamları çok güzel ve faziletleri de oldukça fazladır.