Dini bilgiler El-Vedud ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vedud esmasının faziletleri nelerdir?

El-Vedud ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vedud esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
El-Vedud ne demek? Allah'ın isimlerinden El Vedud esmasının faziletleri nelerdir?

Yüce Allah'ın (cc) isimlerini bilmek ve faziletlerini öğrenmek oldukça mühimdir. Çünkü o'na yakın olmak ve onu yakından tanımak her Müslüman için önemlidir. El-Vedud ismi de Allah'ın (cc) 99 ismi arasında yer alan ve Esma-ul Hüsna'da yazan bir isimdir. El-Vedud ne demek ve esmasının faziletleri nelerdir sizler için ayrıntıları ile derledik.

El-Vedud isminin anlamı seven ve sevilmeye layık olan anlamındadır. Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El-Vedud ile Allah'ın (cc) kendisine inana ve seven kullarını çok sevdiği anlatılmaktadır.

Haberin Devamı

 

EL VEDUD NE DEMEK?

El Vedud Allah'ın (cc) 99 güzel ve yüce isminden biridir. Kelime anlamı olarak seven ve sevilmeye layık olan demektir. El-Vedud ismi kendisini seven ve sayan herkesi o'nun da sevdiği anlamına gelir. El Vedud esmasının değindiği anlam inançlı ve amelleri güzel olan kullarını çok sevmesi ve kullarının da onu çok sevmesi demektir.

El Vedud ismi ile Allah'ın (cc) yarattığı her şeyin ve her kimsenin iyiliğini istemesi ve sınavların da bu sebepten ötürü gerçekleşmesidir. El Vedud ile ilgili ayetlere bakıldığında hud suresini 90. ayeti, enam suresinin 141. ayeti, buruc suresinin 14. ayeti, ali imran suresinin 159. ayeti ve bakara suresinin 195. ayeti arşımıza çıkar.

Bu ayetlerin El Vedud ismiyle ilgili olduklarını ve bu esmanın bu ayetlerde geçtiğini söylemek mümkündür. El vedud isminin anlamının yanında faziletleri de oldukça fazladır.

Haberin Devamı

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EL VEDUD ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Yüce Allah'a (cc) yakın olmak onunla ilgili her şeyi öğrenmekten ve bilmekten geçer. Bu nedenle esmalarının anlamları, ayetleri ve Kur'an-ı Kerim tüm Müslümanlar tarafından bilinmek istenmektedir. Ondan istemek, o'na dua etmek için Allah'ın (cc) isimlerinin ve bu isimlerin faziletlerini de bilmek gerekebilir. Bu sayede yüce Allah (cc) isimlerini zikredenler için dualarını kabul eder ve onların kalplerine manevi bir huzur doldurur.

El Vedud ismini her kim zikretmeyi ve söylemeyi alışkanlık haline getirirse Allah'ın (cc) izniyle çevresi tarafından çok sayılan ve sevilen bir kimse haline gelir. El Vedud isminin Ya Vedud Celle Celalühü şeklinde zikredilmesi gerektiği rivayet edilir. Bu kişiler çevresindekiler tarafından kabul eden ve takdir edilen kimseler olurlar.

 Küslerin barışması için niyet edilir ve 200 kez El Vedud esması okunursa küsler barışır ve aralarındaki muhabbet de artmaya başlar. Birbirine dargın olan eşler eğer El Vedud ismini zikretmeye devam ederlerse aralarındaki dargınlıklar azalır, sevgi ve muhabbetleri de yeniden gelişmeye başlar.

Her gün farz namazlarının sonunda 400 kez el Vedud esmasını okuyan kimse Allah'ın (cc) izniyle borçlarından kurtulur ve rahatlar. Esmaların başındaki el, ey, ya gibi takılar isimlerin Allah'a (cc) ait olduğunu belirttiği için dua ederken ey yerine ya takısının kullanılması daha uygun olmaktadır.

Haberin Devamı