Dini bilgiler Ez-Zahi̇r ne demek? Allah'ın isimlerinden Ez Zahi̇r esmasının faziletleri nelerdir?

Ez-Zahi̇r ne demek? Allah'ın isimlerinden Ez Zahi̇r esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Ez-Zahi̇r ne demek? Allah'ın isimlerinden Ez Zahi̇r esmasının faziletleri nelerdir?

Ez zahir ismi Allah tealanın isimlerinden biridir ve esmaül hüsna içerisinde de yer alır. Esmaul husna en güzel isim demektir ve burada Allah'ın (cc) 99 ismi yazar. Ez zahir isminin anlamı varlığı aşikar olan ya da görünen anlamındadır. Ez zahir ne demek ve ez zahir esmasının faydaları nelerdir sizler için tüm ayrıntıları derledik.

Ez zahir ismi delillerle bilinen, varlığı kesin olan ve görünen anlamlarına gelen bir esmadır. Ez zahir isminin faziletleri arasında ise kötü alışkanlıklardan kurtulmak vardır. 

Haberin Devamı

 

EZ-ZAHİR NE DEMEK?

Ez zahir isminin güzel anlamları ve büyük faziletleri bulunmaktadır. Allah'ın (cc) 99 ismi vardır ve bu isimlerinin tümü farklı anlamlarla beraber farklı faziletlere sahip olmaktadır. Bu nedenle Allah'ın (cc) kulları bu isimleri zikrederken faziletleri hakkında bilgi sahibi olursa faziletlerinden faydalanmak daha kolay olur.

Esmaül hüsna'nın içinde yer alan ez zahir isminin anlamı varlığı belli olan, varlığı kati olan ve görünen demektir. Ez zahir ismi ile Allah'ın (cc) varlığının birçok delille ortaya koyulduğu ve belli olduğu şeklindedir. Allah'ın (cc) varlığının sorgulanmaması gerektiği ez zahir ismi ile kullarına anlatılmaktadır. Ez zahir ismi kişilerin gizlilikleri öğrenmek istemeleri ve kötü alışkanlıklardan kurtulmak istedikleri zaman zikretmeleri gereke bir esmadır. Eğer kötü bir alışkanlığınız varsa ve bu alışkanlıklarınızdan kurtulamıyorsanız ez zahir ismini zikredebilirsiniz. Ayrıca arkanızdan çevrilen gizli işleri öğrenmek isterseniz de ez zahir esmasını cumartesi günleri zikredebilir ve her şeyin karşınıza çıkmasını izleyebilirsiniz. 

Haberin Devamı

 

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN EZ ZAHİR ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah'ın (cc) isimleri arasında yer alan ez zahir isminin de diğer isimleri gibi birçok fazileti bulunmaktadır. Müslümanlar eğer Allah'ın (cc) esmalarını zikrederken bunun anlamını ve faziletlerini bilirse bu faziletler onlar için daha hayırlı ve faydalı olur. Ez zahir isminin faziletleri arasında kötü alışkanlığı olan kişilerin bu alışkanlıklarından kurtulması vardır.

Kişiler eğer kötü alışkanlıklarından kurtulmak isterlerse ez zahir ismini usulüne göre zikretmeli ve bunu niyet ederek okuması gerekir. İşrak vakti geldiğinde Ez Zahir ismi zikredilirse ve içten söylenirse kişilerin kalpleri nurlanır ve kendisinden saklanmış olan her şey bir bir açığa çıkar. Ez zahir ismi günde 1106 kez zikredilirse bütün gizlenmiş işler ortaya çıkar ve kullara bir bir bildirilir.

Kişiler her şeyin gizli tarafını görmek için 5 vakit namazlardan sonra 1106 kez ya zahir celle celalühü diyerek zikirlerini tamamlamalıdır. Cuma namazından sonra eğer ya zahir ismi zikredilir ve 15 kez okunursa kullar manevi huzurla dolarlar ve kalpleri nurlanır.

Haberin Devamı

Ez zahir esmasının zikir sayısı 1106 kezdir ve saati de zülal günü olarak bilinir. Zülal günü günümüzde cumartesiye denk gelir. Buna göre ez zahir esmasının cumartesi günleri 1106 kez zikredilmesi Müslümanlar için daha hayırlı olur.