Dini bilgiler Hz. İsmail'in hayatı ve hikayesi! İsmail peygamberin duası, mucizeleri, özellikleri ve kıssası

Hz. İsmail'in hayatı ve hikayesi! İsmail peygamberin duası, mucizeleri, özellikleri ve kıssası

Paylaş
Hz. İsmail'in hayatı ve hikayesi! İsmail peygamberin duası, mucizeleri, özellikleri ve kıssası

Her Peygamberin örnek alınacak bir hayatı ve mucizeleri vardır. Çünkü Peygamberlerin yaşadığı dönemlerde birçok farklı düşünce hakimdi. Ayrıca bu dönemlerde yaşayan Peygamberler insanlara doğru yolu göstermek adına büyük mücadeleler vermişlerdir. Hz. İsmail'in Hayatı ve Hikayesi! İsmail Peygamberin Duası, mucizeleri, özellikleri ve kıssası gibi detayları derledik.

 Hz. İsmail hakkındaki bilgiler sık sık araştırılmaktadır. Çünkü Hz. İsmail'in hayatında farklı ve ilgi çekici bilgiler bulmak son derece mümkündür.

Haberin Devamı

Hz. İsmail'in hayatı ve hikayesi

Hz. İsmail'in babası olan kişinin Hz. İbrahim olduğu bilinmektedir. Zaten Hz. İsmail ve Hz. İbrahim çok önemli işleri başarmaları ile insanlara yol göstermişledir. Çünkü Kâbe'yi inşa eden kişiler Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail olarak bilinir.

Tevrat'ta baktığımız zaman İsmail'in, Hz. İbrahim'in Hâcer'den olan ilk ve tek çocuğu olduğu görülür. Uzun müddet zürriyetsiz olma endişesi yaşayan İbrahim Peygamber, İsmail'in doğması ile çok mutlu olmuştur. Çünkü onun Allah'ın kendisine vaat ettiği mirasçısı olarak doğduğunu düşünmüştür.

İsmail 13 yaşında iken sünnet emri gelir ve bu sayede sünnet edilir. O 14 yaşında iken kardeşi İshak dünyaya gelir. Hz İbrâhim'in vefat ettiğinde Filistin'e gelen Hz. İsmail ve kardeşi İshak babalarını defnederler. Hz. İsmail'in annesi Hacer onu Mısır diyarından birisiyle evlendirir. Bunun neticesinde ise 12 oğlu ve 1 kızı olur. Zaten bu durum daha önceden müjdelenmiştir. Hz. İsmail'in 12 oğlu on iki kabilenin beyi olur ve soyu böylece devam eder.

Haberin Devamı

İsmail Peygamberin duası, mucizeleri, özellikleri ve kıssası

İsmail Peygamber ettiği dualar ile yol gösterici olmuştur. Çünkü edilen dualar içten bir şekilde edilirse sonuçları son derece iyi olmaktadır. Bu yüzden Peygamber duaları çok önemli bir konumda yer almaktadır. Hz. İsmail'de ettiği dua ile insanlara iyi bir örnek olmuştur.

- Ey rabbimiz! İnşallah bizi sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de sana her zaman itaat eden bir ümmet çıkar, bize yapacağımız ibadet usullerimizi göster, tövbemizi kabul et!".

Yukarıda edilen dua Kabe'nin inşası sırasında Hz. İbrahim ve Hz. İsmail tarafından edilmiştir.

Hz. İsmail hakkındaki bilgiler genel olarak kısıtlıdır. Çok fazla bilgi bulmak oldukça zordur. Ancak şöyle bir bilgi olduğu bilinmektedir; Hz. İbrâhim, 2 yaşında olan oğlu İsmail'i ve Hacer'i Cebrâil'in refakati ile Mekke'ye götürmüştür. Burada Mescid-i Harâm'ın olduğu yere bırakmıştır. Ayrıca onların korunması için Allah'a birçok dua ettiği söylenir. Daha sonra ise buradan ayrılmıştır. Tabi bu bilgiler bazı İslami kaynaklara göre belirtilmiştir.

Haberin Devamı

Mucizeleri, özellikleri ve kıssası

Hz. İsmail'in 2 tane çok önemli mucizesi bulunmaktadır. Bu iki mucizede Hz. İsmail'in hayatını daha çok merak etmeye yaramaktadır. Bu iki mucize ise şöyledir;

- Hz. İsmail'in dikenli olan birçok ağaçtan meyveler verdirdiği söylenir. Bu durum o dönemde yaşayan insanların çok şaşırmalarına neden olmuştur. Ayrıca hiç akla gelmeyecek olan ağaçlardan meyve verdirmesi çok önemli mucizeler arasında gelir.

- Hz. İsmail bir gün iki rekat Cenab-ı Hakk'a hacet namazı kılmaya başlamıştır. Bu başını secdeden bile kaldırmadan Zemzem'in aktığı görülür. Tabi bu mucizelerini gören insanlardan toplam yedi kişi Hz. İsmail'in peygamberliğine hemen iman etmişlerdir. Çünkü mucizeler yaratan Hz. İsmail çevresinde yer alan insanları fazlasıyla etkilemiştir.

Hz. İsmail hakkında bilinmesi gereken en önemli konu babasının Hz. İbrahim ve annesinin ise Hacer olduğudur. Burada önemli bir detayda yer almaktadır. Hz. İbrahim’in uzunca bir müddet çocuğu olmamıştır. Ancak hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan dualar etmiştir. İbrahim Peygamber 86 yaşına geldiğinde oğlu İsmail’de dünyaya gelmiştir.

Haberin Devamı