Dini bilgiler Malikül Mülk ne demek? Allah'ın isimlerinden Malikül Mülk esmasının faziletleri nelerdir?

Malikül Mülk ne demek? Allah'ın isimlerinden Malikül Mülk esmasının faziletleri nelerdir?

Paylaş
Malikül Mülk ne demek? Allah'ın isimlerinden Malikül Mülk esmasının faziletleri nelerdir?

Allah’ın özelliklerini ve niteliklerini anlatan pek çok isim vardır. Bunların içinde ise, Esmaül Hüsna olarak da geçen 99 adet Allah’ın ismi bulunur. Bu isimlerin her birinin belirli bir fazileti ve anlamı bulunur. Malikül Mülk ne demek? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Malik Ül Mülk adının pek çok fazileti bulunur. Belirli günlerde ise, gerekli zikirler yapılarak bu faziletlere kolaylıkla ulaşılabilir.

Haberin Devamı

MALİKÜL MÜLK NE DEMEK?

Malik ismi, Arapça kökenli bir isim olarak bilinir. Aynı zamanda Malik kelimesi, Mülk kelimesinin de mastar hali olarak geçer. Bu ismin pek çok farklı anlamı bulunur. Mal sahibine ise, Malik denir. Dini anlamda bilinen Malik Ül Mülk ismi de bu anlam bakımından oldukça gelişmiştir. Bu ismin özellikleri ise, sadece Allah'a aittir.

Malik Ül Mülk adı, Arapça kökenli olmasının yanı sıra fiille isim olmuştur. Malik kelimesi ise, mülk kelimesinin mastar hali olarak bilinir. Aynı zamanda mal sahibine de Malik adı verilir. Bunun dışında ise, iktidar da sahibine güç verdiği için de yine Mülk denir.

Malik, ism-i, fail olarak bilinir. Yani bir fiille oluşmuş olan bir isimdir. Mâlik-ül Mülk anlamı da, istediğinden alıp istediğine veren, onu arttıran, istediğini alan ve onu azaltan şeklinde geçer. Aynı zamanda da tüm bu mülkleri alıp vererek onları sınayan da anlamına gelir. Buradan da anlaşılacağı gibi bu isim sadece Allah için kullanılır.

Haberin Devamı

ALLAH'IN İSİMLERİNDEN MALİKÜL MÜLK ESMASININ FAZİLETLERİ NELERDİR?

Malik Ül Mülk adını belirli zamanlarda ve belirli saatler içinde zikrederek pek çok faziletten kısa zaman içinde yararlanabilirsiniz. Bu anlamda Malik Ül Mülk isminin zikir günü de çarşambadır. Zikir saati de Utarit vakti olarak bilinir. Zikir sayısı ve Ebced değeri ise, 212'dir. Buna göre ise, Malik Ül Mülk isminin faziletleri şunlardır:

"Ya Mâlikel-Mülk" ism-i, şerifini düzenli olarak zikredenin mülkü artar ve kişi fakirlikten kurtulur. Bu sayede de hiç kimseye muhtaç olmaz. Mal ve kazancına hiçbir zarar gelmez. Makamları ve rütbeleri yükselir. Halk arasında çok sevilen ve sayılan itibarlı biri olur.

Ya Mâlikel-Mülk esmasını zikreden kişiler, devlet idaresinde çalışan bir memursa devamlı olarak makamı ve surette rütbe artar. Memuriyetinde ve vazifesinde sürekli olarak kalır ve ilerler. Mal ve mülkü her geçen gün çoğalır. Şeref ve itibarı ise gittikçe yükselir.

5 vakit namazdan hemen sonra 212 defa "Mâlikel-Mülk, Ya Zü'l-Celâl-i Ve'l-İkrâm" celle celâlühû ism-i şeriflerini sürekli olarak zikreden kişinin her muradı ve isteği olur.

"Mâlikel-Mülk" esmasını zikretmeye devam eden bir kişi, maddi derecesine göre çok güzel imtiyazlara nail olur. Ticaretinde ve işinde derecesi giderek artar ve yükselir. Allahu Teala'nın izni ile kazancı ve malı da artar. O kişiye zarar gelmez. Allah her zaman kendini zarar ve ziyandan korur.

Haberin Devamı