Dini bilgiler Mevlid Kandili’nin önemi nedir? Mevlid Kandili’nde ne oldu? Mevlid ne demek?

Mevlid Kandili’nin önemi nedir? Mevlid Kandili’nde ne oldu? Mevlid ne demek?

Paylaş
Mevlid Kandili’nin önemi nedir? Mevlid Kandili’nde ne oldu? Mevlid ne demek?

Mevlid Kandili İslam aleminde bu yıl 7 Ekim Cuma günü idrak ediliyor. Sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir köşesinde milyonlarca inanan kandil etkinliklerine katılıyor, cami ve mescitleri dolduruyor, dua ve ibadetlerde bulunuyor. Peki Mevlid Kandili’nin önemi nedir? Mevlid Kandili’nde ne oldu? Mevlid ne demek? İşte yanıtı…

Mevlid Kandili, Regaib, Berat ve Miraç Kandili gibi İslam için önemli gecelerden birisi. Hicri takvime göre Rebiülevvel ayının 11. ve 12. günleri arasında idrak edilen Mevlid Kandili’nin Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı Kadir gecesinden sonraki en kıymetli gece olduğu bildiriliyor

Haberin Devamı

MEVLİD KANDİLİ’NDE NE OLDU?

Mevlid Kandili hicri takvimde Rebiülevvel ayının 11. gününü 12. güne bağlayan gece idrak ediliyor. Bugün Mevlid Kandili olarak kutlanan bu gecede İslam Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.) dünyaya gelmiştir.

MEVLİD KANDİLİ’NİN ÖNEMİ NEDİR?

Mevlid Kandili’nin önemini anlamak için öncelikle Peygamber Efendimizin dünyaya gelişinin önemini anlamak gerekmektedir.

Zira O'nun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti.

Sevgili Peygamberimizin Hz. Muhammed Mustafa’nın (S.A.V.) tebliğ ettiği İslâm dini ile dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. O'na inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. O'nun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç olarak kabul edildi.

Haberin Devamı

MEVLİD NE DEMEK?

Mevlid kelimesi "doğum zamanı" anlamını taşımaktadır. Sözlük anlamı ise "doğum yeri ve zamanı"dır.