Dini bilgiler Sahabe nedir? Sahabe ne demek TDK? Sahabe kime denir?

Sahabe nedir? Sahabe ne demek TDK? Sahabe kime denir?

Paylaş
Sahabe nedir? Sahabe ne demek TDK? Sahabe kime denir?

Sahabe, Arapça kökenli bir kelimedir ve dilimize de Arapça dilinden gelmiştir. Sahabe, arkadaş ya da dost anlamına gelen bir kelimedir. Ayrıca İslami olarak da sahabe, peygamberimize (SAV) inanan ve onunla görüşen kişi anlamına gelir. Sahabe nedir ve sahabe kime denir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Sahabe, arkadaşlar ya da dostlar şeklinde çoğul bir anlam üzerinden ifade edilir. İslami açıdan da manevi olarak sahabe kelimesinin anlamı mevcuttur.

Haberin Devamı

Sahabe nedir?

Sahabe, kelime anlamı itibari ile dostlar ya da arkadaşlar demektir. Arapça kökenli bir sözcük olarak dilimize gelmiş ve yerleşmiştir. Bu nedenle de sahabe kelimesi ile eski dönemlerden beri sıklıkla karşılaşmış olmak mümkündür. Gündelik yaşamda çok kullanılırken İslami olarak da anlamları vardır. Sahabe, İslami olarak Hz. Muhammed'e (SAV) inanan ve onunla görüşüp konuşan kişi olarak dile getirilen bir kelimedir. Bu nedenle İslami açıdan önemli bir anlama geldiğini söylemek mümkündür.

Diğer açıdan Hz. Muhammed'i (SAV) gördükten sonra aynı zamanda ona iman eden ve Müslüman olarak da hayatını kaybeden kimselere de sahabe denir. Sahabe olabilmek için Hz. Muhammed (SAV) il görüşmek, onunla konuşmak, Müslüman bir şekilde ölmek ve ona iman etmek gereklidir.

Haberin Devamı

Sahabe ne demek TDK?

Sahabe, TDK sözlük anlamına göre arkadaşlar ya da dostlar olarak çoğul bir şekilde ifade edilir. Gündelik dilde çok fazla kullanılmasa da genelde İslami kaynaklarda sahabe kelimesini görebilirsiniz. Sahabe olmak için bazı şartları yerine getirmek gerektiği için yalnızca arkadaş ya da dost anlamında sahabe kelimesini kullanmak mecazi olur. Gerçek anlamda sahabe olmak için bazı şartları olması gerekmektedir.

Sahabe kime denir?

Birine sahabe denmesi için belirli şartlara uyuyor olması ve yerine getirmiş olması gerekmektedir. Birinin sahabe olması için o kişinin Hz. Muhammed (SAV) ile görüşmesi, onunla konuşması, ona iman etmesi ve aynı zamanda da ölürken Müslüman olarak ölmesi gerekir. Bu özellikleri taşıyan kişilere o zamandan bu zamana kadar sahabe denmektedir. Her ne kadar halk arasında farklı anlamda kullanılsa da gerçekten sahabe olan kişiler bu özellikleri taşımakla hükümlüdür.