Dini bilgiler Salatı Münciye, Salatı Nariye Türkçe ve Arapça okunuşları! Salavat nasıl getirilir?

Salatı Münciye, Salatı Nariye Türkçe ve Arapça okunuşları! Salavat nasıl getirilir?

Paylaş
Salatı Münciye, Salatı Nariye Türkçe ve Arapça okunuşları! Salavat nasıl getirilir?

Salavat, Peygamber Efendimizin adı geçtiğinde okunmakla birlikte, her daim getirilmesi tavsiye edilen tesbihlerdendir. Özellikle kandil gecelerinde salavat getirilmesi İslam alimleri tarafından önerilmiştir. Peki, küçük salavat, Salatı Münciye ve Salatı Nariyenin Türkçe ve Arapça okunuşları nasıldır? İşte yanıtı...

Peygamber Efendimize dua ve övgü niteliğinde olan salavatın çeşitleri vardır. Halk arasında en çok bilineni ise kısa olması nedeniyle küçük salavat olarak adlandırılır. Bununla birlikte, pek çok sevap ve fazileti bulunan Salatı Münciye ve Salatı Nariye de özellikle kandil gecelerinde bol bol okunmaktadır.

Haberin Devamı

SALAVAT TÜRKÇE OKUNUŞU

Sallallahü aleyhi ve sellem

Salli alâ Rasûlinâ Muhammed

Allahümme salli alâ Muhammed

Allahümme salli ala seyyidinâ Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed

Tüm bu okunuşların hepsi salavattır.

SALAVATIN ARAPÇA OKUNUŞU


SALAVATIN ANLAMI

"Allah'ım! Efendimiz, büyüğümüz Muhammed'e ve Muhammed'in ümmetine rahmet eyle"

SALAT-I MÜNCİYE (SALATEN TÜNCİNA) TÜRKÇE OKUNUŞU

“Allâahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin, salâten tüncînâ bihâ min cemîil ehvâali vel âfât, ve takdî lenâ bihâ cemî’al hâcât, ve tutahhirunâ bihâ min cemî’isseyyi’âat ve terfe’unâ bihâ a’ledderecâat, ve tübelliğunâ bihâ aksa’l gayât, min cemî’il hayrâti fi’l hayâti ve ba’del memâat.”

SALAT-I MÜNCİYE (SALATEN TÜNCİNA) ARAPÇA OKUNUŞU

 

SALAT-I MÜNCİYE (SALATEN TÜNCİNA) ANLAMI

“Allah’ım! Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafâ’ya salât eyle. Öyle bir salât ki; o salât vesîlesiyle bizi bütün korku ve âfetler-den kurtar, bütün ihtiyaçlarımızı gider, bizi bütün günahlardan temizle, bizi derecelerin en yücesine yükselt ve onun vesîlesiyle bizi, hayâtta ve ölümden sonra bütün hayırların en son noktasına ulaştır. Şüphesiz sen her şeye kâdirsin.”

Haberin Devamı

SALÂT-I TEFRÎCİYYE (NÂRİYE) TÜRKÇE OKUNUŞU

Okunuşu: "Allahumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ-seyyidina Muhammedin ellezi tenhallü bihi’l ‘ukadu ve tenfericu bihi’l-kürabu ve tukdâ bihi’l-havâicu ve tünâlü bihi’r-rağâibu ve husnu’l-havâtimi ve yusteska’l-ğamâmu bi-vechihi’l-kerîmi ve ‘alâ âlihi ve sahbihi fî-külli lemhatin ve nefesin bi-‘adedi külli ma’lûmin lek."

SALÂT-I TEFRÎCİYYE (NÂRİYE) ARAPÇA OKUNUŞU

SALÂT-I TEFRÎCİYYE (NÂRİYE) ANLAMI

"Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e kâmil bir salât ile salât ve selâm eyle! O öyle bir zâttır ki, kendisiyle düğümler çözülür, sıkıntılar kolaylaşır, ihtiyaçlar hallolur, arzulara kavuşulur ve güzel sonuçlara ulaşılır. Kendisinin yüzü suyu hürmetine yağmur istenir. Her göz açıp kapamada ve her nefeste tarafından bilinen varlıklar sayısınca O’nun âline ve ashâbına da salât ve selâm olsun"