Dini bilgiler 2022 tevriye günü ne zaman, bugün mü? Tevriye günü yapılacak ibadetler nelerdir?

2022 tevriye günü ne zaman, bugün mü? Tevriye günü yapılacak ibadetler nelerdir?

Paylaş
2022 tevriye günü ne zaman, bugün mü? Tevriye günü yapılacak ibadetler nelerdir?

Tevriye günü Kurban Bayramı arifesinden bir önceki gün olarak bildirilmiştir ve İslam alimleri bu önemli günde yapılacak ibadetler konusunda tavsiyede bulunmuştur. Peki, 2022 tevriye günü ne zaman, bugün mü? İşte tevriye günü yapılacak ibadetler ve tarihi hakkında bilgiler…

Kurban Bayramı İslam alemi için büyük önem taşımakla birlikte bayramdan önceki günlerin de ibadetle geçirilmesi konusunda hadis-i şerifler bulunmaktadır. Tevriye günü de Kurban Bayramı öncesinde ibadetle geçirilmesi gereken günler arasında yer almaktadır ve bu gecede edilen duaların geri çevrilmeyeceği müjdesi bulunmaktadır…

Haberin Devamı

2022 TEVRİYE GÜNÜ NE ZAMAN, BUGÜN MÜ?

Tevriye günü Kurban Bayramı arifesinden bir önceki gündür. Bu nedenle de 2022 tevriye günü bu yıl 7 Temmuz Perşembe gününe denk gelmektedir.

TEVRİYE GÜNÜ YAPILACAK İBADETLER NELERDİR?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) tevriye günü hakkında hadis-i şeriflerinde

Allahü teâlâ, Terviye günü oruç tutan ve günah söylemeyen müslümanı elbette Cennete koyar. [Ramuz]

Terviye günü oruç tutmak, bin köle azat etmeye, iki bin deve kurban kesmeye ve cihad için gönderilen bin ata bedeldir. [Ebulberekat] buyurmuştur.

Aynı zamanda Terviye günü oruç tutmanın sevabı büyüktür. Bu günde geçmiş günahlarına tövbe ve istiğfar eden, bütün ehl-i iman için af ve bağışlanma isteyen, ibadetlerin ve duâların kabulünü dileyen ve ümidini kesmeyen mü’minlerin duâları makbul olur.

Haberin Devamı

Allah’ı çok zikretmek. Allah’ın nimetlerinin yekûn teşkil ettiği bu günlerde Allah’ı çok zikretmek sünnettir.

Ramazan Bayramı gecesi, Tevriye gecesi, Arefe gecesi ve Kurban Bayramı gecesi duâların reddedilmeyeceği müjdelenen gecelerdendir.