Ramazan İstanbul, Diyarbakır, Mersin, Konya, İzmit, Hatay iftar vakti 14 Nisan 2022! Bugün iftar saat kaçta, akşam ezanı vakti ne zaman?

İstanbul, Diyarbakır, Mersin, Konya, İzmit, Hatay iftar vakti 14 Nisan 2022! Bugün iftar saat kaçta, akşam ezanı vakti ne zaman?

Paylaş
İstanbul, Diyarbakır, Mersin, Konya, İzmit, Hatay iftar vakti 14 Nisan 2022! Bugün iftar saat kaçta, akşam ezanı vakti ne zaman?

14 Nisan 2022 Perşembe günü İstanbul, Diyarbakır, Mersin, Konya, İzmit ve Hatay başta olmak üzere tüm illerin iftar vakti araştırılıyor. Müslüman olmanın gereğini yerine getiren inananlar, imsak vaktinden iftar vaktine kadar oruç tutarken, akşam saatleri yaklaştıkça Bugün iftar saat kaçta, akşam ezanı vakti ne zaman? araştırmaları da yoğunluk kazanıyor…

Diyanet İşleri Başkanlığı 14 Nisan 2022 Perşembe gününe ait ezan vakitlerini yayınladı. Buna göre İstanbul’da akşam ezanı bugün saat 19.49’da okunacak. Diyarbakır’da 19.00’da Mersin’de ise 19.21’de oruçlar açılacak. İşte, Konya, İzmit, Hatay gibi tüm iller Ergani’den Hopa’ya tüm ilçelerin 14 Nisan 2022 iftar vakitleri…

Haberin Devamı

BUGÜN İFTAR SAAT KAÇTA, AKŞAM EZANI VAKTİ NE ZAMAN?

İSTANBUL İÇİN İFTAR VAKTİ: 19:49

DİYARBAKIR İÇİN İFTAR VAKTİ: 19:00

MERSİN İÇİN İFTAR VAKTİ: 19:21

KONYA İÇİN İFTAR VAKTİ: 19:31

İZMİT İÇİN İFTAR VAKTİ: 19:45

HATAY İÇİN İFTAR VAKTİ: 19:14

TÜM İL VE İLÇELERİN İFTAR VAKİTLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

KADİR GECESİ NE ZAMANDIR?

Kadir Gecesi Kur’an’da belirtildiğine göre, içerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kur’an, Ramazan ayında (Bakara, 2/185) ve bu gecede indirilmiştir (Kadr, 97/1). Kadir gecesinin Ramazan ayında olduğu kesindir. Ancak hangi güne tekabül ettiği konusunda farklı rivayetler vardır.

Zirr b. Hubeyş anlatıyor: “Ubey b. Ka’b’a; (r.a.) İbn Mes’ud’un, (r.a.) ‘Senenin bütün gecelerini ihya eden kimse kadir gecesine tesadüf edebilir.’ sözünü hatırlattığımda, bana şu cevabı verdi: ‘Kendisinden başka ilah olmayan Yüce Allah’a yemin olsun ki, kadir gecesi Ramazan ayındadır. Kadir gecesi; Resûlullah’ın (s.a.s.) bize namaz kılmamızı emir buyurduğu gecedir. O da Ramazan’ın 27. gününün gecesidir. O gecenin alameti, o gecenin sabahında güneşin beyaz ve ışınları gözü almayacak şekilde doğmasıdır’” (Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 179).

Haberin Devamı

Abdullah b. Ömer’den gelen bir rivayette Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kadir gecesini aramak isteyen 27. gecede arasın.” (Ahmed b. Hanbel, el-Müsned, VIII, 426) buyurmuş, böylece 27. geceyi ibadet ve zikirle uyanık olarak geçirmemizi tavsiye etmiştir.

Kadir gecesinin Ramazan ayının 27. gecesinde olduğu (Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 179-180) genel kabul görmüş olmakla birlikte, Ramazan’ın son on gününün tek gecelerinde (Müslim, Sıyâm, 207) veya son yedi gecesinde aranması ile ilgili farklı rivayetler de vardır (Müslim, Sıyâm, 205-206). Dolayısıyla Ramazan’ın son gecelerini Kadir gecesiymiş gibi değerlendirmek gerekir.