Ramazan Kadir Gecesi tarihi 2022! Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Kadir Gecesi tarihi 2022! Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Paylaş
Kadir Gecesi tarihi 2022! Kadir Gecesi ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Kadir Gecesi tarihi araştırılıyor. 2022 yılı Ramazan ayını idrak ettiğimiz bu günlerde Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi'nin tarihi de merak ediliyor. Kadir Gecesi Ramazan'ın 27. gecesi olarak kabul edilmektedir. Peki, Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor, Kadir Gecesi namazı nasıl kılınır?

Müslümanlar ve İslam alemi için mübarek olan ve önemi kat kat fazla olan Kadir Gecesi için geri sayım sürüyor. Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilir. Peki, Kadir Gecesi'ne kaç gün kaldı?

Haberin Devamı

2022 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul edilen Kadir Gecesi bu yıl 27 Nisan 2022 Çarşamba gününe denk gelmektedir.

KADİR GECESİNDE NE OLDU?

Kadir Gecesi Kur’an’da belirtildiğine göre, içerisinde Kadir Gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır. Kur’an, Ramazan ayında (Bakara, 2/185) ve bu gecede indirilmiştir (Kadr, 97/1). Kadir gecesinin Ramazan ayında olduğu kesindir. Ancak hangi güne tekabül ettiği konusunda farklı rivayetler vardır.

KADİR GECESİ NE ZAMAN İDRAK EDİLİR?

Zirr b. Hubeyş anlatıyor: “Ubey b. Ka’b’a; (r.a.) İbn Mes’ud’un, (r.a.) ‘Senenin bütün gecelerini ihya eden kimse kadir gecesine tesadüf edebilir.’ sözünü hatırlattığımda, bana şu cevabı verdi: ‘Kendisinden başka ilah olmayan Yüce Allah’a yemin olsun ki, kadir gecesi Ramazan ayındadır. Kadir gecesi; Resûlullah’ın (s.a.s.) bize namaz kılmamızı emir buyurduğu gecedir. O da Ramazan’ın 27. gününün gecesidir. O gecenin alameti, o gecenin sabahında güneşin beyaz ve ışınları gözü almayacak şekilde doğmasıdır’” (Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 179).

Haberin Devamı