Ramazan Oruç tutanlara 'diş macunu' uyarısı

Oruç tutanlara 'diş macunu' uyarısı

Paylaş
Oruç tutanlara 'diş macunu' uyarısı

Uzmanlar ramazan ayında diş macununun içindeki minerallerin susattığını belirterek dişlerin fırçalandıktan sonra iyice çalkalanması gerektiği konusunda uyardı.

Ramazan ayında oruçlu olunan zaman diliminin uzun olduğunu belirten Özel Hayat Hastanesi Diş Hekimi Ömer Girgin, "Mutlaka sahurda diş temizliğinin çok iyi yapılması gerek. Öncelikle macunlarla fırçaladıktan sonra macunların içerisinde birtakım maddelerden dolayı dişin üzerinde kalmaması gerekir. Bu, oruçlu olduğumuz zaman dilimi içinde bizi susatabilir. Onun için dişleri fırçaladıktan sonra çok güzel çalkalamak ve gargara yapmak gerek. En az 3 dakika yaptığımız temizlik yeterli olur. Dişleri fırçaladıktan sonra da su içmenin faydası var. İftarda genellikle fazla yenildiği için asitli içeceklerle bunu hazmetmeye çalışılıyor. Ancak bunlar tahribatlara sebep olabilir. Mutlaka yemekten kısa süre sonra fırçalamakta da fayda var" dedi.

Haberin Devamı

Dişlerimizi nasıl fırçalamalıyız?

Oruçlu olduğumuz süre içerisinde ağız fonksiyonlarımız azaldığından, tükürük bezlerinin ürettiği salgı yıkama kapasitesini azalttığını belirten Diş Hekimi Ömer Girgin, "Bu da bakterilerin üremesi ve diş çürüğünün oluşması için uygun ortam hazırlar. Onun için dişlere ramazanda daha fazla özen gösterilmeli. Diş etinden dişe doğru fırçalama yapılmalı. Bütün dişlerin tamamen fırçalandığından da emin olduktan sonra dişlerin arası için ip kullanılmalı. Fırça diş arasındaki artıkları çıkartmakta yeterli olmayabiliyor" diye konuştu.