Ramazan şerbeti nasıl yapılır? İşte Cana safa, ruha gıda: Ramazan şerbeti tarifi…
Osmanlı döneminde su ve ilaç yerine kullanılan, kristal kadehler, buzdan kaseler içerisinde özenle servis edilen, satış fiyatı ve ikram şekli kanunname ile belirlenen ancak günümüzde unutulan şerbet kültürü Ramazan ile birlikte yeniden canlanıyor. Peki, Ramazan Şerbeti nasıl yapılır? İşte Ramazan şerbeti tarifi…
Ramazan’da sofraların vazgeçilmez içeceklerinden olan Ramazan Şerbeti birçok türü ile bu Ramazan’da da iftarlarımızın baş tacı olacak. Peki, Ramazan Şerbeti nasıl yapılır? İşte Ramazan şerbeti tarifi…
RAMAZAN ŞERBETİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
• 2 yemek kaşığı (30 gr) Hibiskus
• 1 yemek kaşığı (15 gr) Kuşburnu
• 5-6 adet Karanfil
• 1 orta boy (200 gr) elma
• 1 adet çubuk tarçın
• 1 tutam (5 gr) kök zencefil
• 2 yemek kaşığı (30 gr) demir hindi
• 5 lt su
• 500 gr toz şeker
YAPILIŞI
Şeker hariç bütün malzeme bir tülbent veya bez torbaya konur. 5 litre su ile birlikte yaklaşık 1 saat kaynatılır. Şekeri ekledikten sonra 20 dakika daha kaynatın, kapağı kapalı halde yarım saat demlenmeye bırakın, süzüldükten sonra soğuk olarak içiniz.
- Tahta kaşık kullanmayın. Kaşıkta bulunan yemek kokuları şerbetimize geçer ve bu da tadın bozulmasına sebep olur.
- Şerbet yapmak için kullandığınız su kesinlikle klorsuz ve içimi yumuşak olmalıdır.
- Şerbet yapımında kullanacağınız meyve, çiçek ve baharatlarını aktarlardan ve ailenizde bilenlerden alarak kullanın.
- Komik ve eğlenceli Kurban Bayramı mesajları: Yüz güldüren, kahkaha attıran bayram mesajları
- ÖLMÜŞ BABAYA BAYRAM MESAJLARI 2024: Babasını kaybedenlere, şehit babalara en duygusal resimli bayram mesajları
- İl il bayram namazı saatleri: Diyanet namaz vakitleri tablosuna göre
- Cennette bulunan ağacın adı nedir? 25 Mart 2024 Mozaik bulmaca, 4 harfli Cennette bulunan ağaç sorusunun cevabı
- İslâm dünyasında klasik hastahanelerin genel adı nedir? Mozaik bulmaca, 10 harfli İslâm dünyasında klasik hastahanelerin genel adı cevabı