Gündem Reina'nın ortağı Ali Ünal teröristin kurşunlarından nasıl kurtulduğunu anlattı

Reina'nın ortağı Ali Ünal teröristin kurşunlarından nasıl kurtulduğunu anlattı

Paylaş
Reina'nın ortağı Ali Ünal teröristin kurşunlarından nasıl kurtulduğunu anlattı

Reina saldırısını düzenleyen teröristin içeriye nasıl girdiğini gösteren videoda, kenardaki çitten atlarken düşen biri olduğu görülüyor. Teröristin arkasından ateş ettiği bu kişinin Reina'nın ortağı Ali Ünal olduğu ortaya çıktı.

Ali Ünal, kuruluşundan beri Reina'da çeşitli görevlerde bulundu. Son olarak Mehmet Koçarslan ile birlikte işletmenin ortağı oldu. Ali Ünal'ın BBC Türkçe'ye verdiği röportaj, teröristin kurşunlarından son anda kurtulduğunu ortaya çıkardı.


'TELEFONLA KONUŞUYORDUM'


39 kişiyi öldüren teröristin Reina'ya girerken çekilmiş güvenlik kamerası görüntüleri yayınlanmıştı. Bu görüntülerde, terörist ateş ede ede Reina'nın kapısına geliyor. Bu sırada bir kişi kaçmak isterken ayağı çite takılıp düşüyor. Terörist bu kişinin arkasından ateş ediyor. Ardından kapıdaki otoparkçıyı da vuruyor ve içeriye yöneliyor.

Reina'nın ortağı Ali Ünal çite ayağı takılıp düşen kişinin kendisi olduğunu ilk kez açıkladı. Ali Ünal BBC Türkçe'ye verdiği röportajda o anları şöyle anlatıyor:

"Reina'ya gittiğimde bir arkadaşım telefon açtı. Sırtımı yasladım Reina'nın kapısına ve telefonda konuşurken inanılmaz gürültüler duydum. Yani uçaksavar mermisi gibi dehşet verici. Zannettim ki havai fişek atılıyor bir yerden ve sesi bize geliyor."


'AYAĞIM ÇİTE TAKILDI'


"Bu sırada kapıda kaçışan arkadaşlarımızı gördüm ve kafamı uzattığımda yanımda bir soba ve o sobada patlayan mermileri hissettim. O sırada saldırganın bana doğru geldiğini de görmedim. Kendimi bulunduğum yerin arkasındaki çitin üzerinden atıp içeri geçmeyi düşündüm ama ayağım takıldı, çitin üzerinden yere yuvarlandım.

O sırada saldırgan bana yetişmiş ve arkamdan da sırtımdan da ateş etmiş. Sanırım bir 10-15 santimetre üzerimden mermi delikleri. Ben düşünce beni vurduğunu düşündü sanırım ve içeriye doğru yöneldi. Ben kendime gelydiğimde arkadan içeri girişini gördüm. Korkunçtu."

'İNSANLAR MUTFAKLARA SAKLANDI'




Ali Ünal, o gece ile ilgili şu detayları da verdi:

"O gece 700 kişi vardı Reina'da ve çoğu insanlar depolarımıza merdiven altlarımıza diğer yazlık restoran kısmındaki mutfaklara saklanabildiler. Reina'nın her tarafında farklı kapılar olduğu için yazlık bir mekana açıldığı için insanlar kaçma fırsatı buldu. Yani dört bir yana kaçışan insanlar gittiği her yerden bir yere çıkma fırsatı buldu."