Gündem Reza Zarrab'la ilgili flaş gelişme

Reza Zarrab'la ilgili flaş gelişme

Paylaş
Reza Zarrab'la ilgili flaş gelişme

Reza Zarrab'ın ABD'deki mahkemesinin birinci duruşması tamamlandı. İkinci duruşma 16 Haziran'da yapılacak...

Reza Zarrab mahkemeye, lacivert bir üniforma içinde, ayakları zincirli, elleri serbest halde getirildi.

Haberin Devamı

Zarrab ABD'nin New York kentinde hakim karşısına çıktı. İkinci duruşma 16 Haziran'da olacak.

Reza Zarrab bugün yerel saatle 10.00'da (TSİ 17.00) New York kentindeki Manhattan'daki hakim J. Richard Berman'ın kaşısına çıktı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delerek, bu ülkeyi yüz milyonlarca dolar zarara uğratmakla suçlanan Zarrab suçlamaları reddetti.

"AYAKLARI ZİNCİRLİ GETİRİLDİ"

DHA'nın haberine göre, Zarrab mahkemeye, lacivert bir üniforma içinde, ayakları zincirli, elleri serbest halde getirildi. Zarrab, ABD'nin Oklahoma City Federal Cezaevi ve Transfer Merkezi'nde bir hafta tutuklu kaldıktan sonra New York'a uçakla nakledilmişti. ABD Güvenlik Güçleri (Marshals) yetlilileri, daha önce otobüsle transfer edileceği belirtilen Zarrab''ın New York'a bir uçakla getirildiğini, havaalanından Manhattan'a ise bir araçla nakledildiğini belirtmiştiler.

Haberin Devamı

Marshals ofisi tarafından yapılan açıklamada “Sayın Zarrab , Mahkeme Tutuklusu ve Yabancı Ulaştırma Sistemi (JPATS) üzerinden New York'a ismi açıklanmayan bir yere getirildi. Daha sona araçla transferi gerçekleştirildi" şeklinde bilgi verilirken, daha fazla ayrıntı verilemeyeceği belirtildi.

ABD'de yargılanan Zarrab'ın avukatından ilk açıklama

ABD'nin New York kentinde yargılanan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab'ın avukatı, ilk duruşmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

New York Times muhabiri Benjamin Weiser, Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman'ın duruşma sonrası yaptığı açıklamaları Twitter'dan paylaştı. Brafman, Zarrab'ın kefaletle serbest kalması için hâkimi ikna edebilecekleri konusunda "ümitli ve emin" olduklarını belirtti.

Brafman, "suçlamaların savunulabilir" olduğunu belirtti. ABD'li avukat, "Kefalet oturumunun 10 gün içinde gerçekleşmesini umuyoruz" dedi.