Spor Rıdvan Dilmen'den çarpıcı analiz!

Rıdvan Dilmen'den çarpıcı analiz!

Paylaş
Rıdvan Dilmen'den çarpıcı analiz!

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Çaykur Rizespor-Galatasaray maçını analiz etti

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 11. haftasında oynanan Çaykur Rizespor - Galatasaray maçını futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen analiz etti.

NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol adlı programda konuşan Dilmen, 2-1'lik skorla tamamlanan ilk 45 dakika sonrası şu ifadeleri kullandı;

"Diyelim ki maç başladı ve ben de Galatasaray oyuncusuyum, 'Ne rahat maç' derim ya. Galatasaray bekler dahil ofansif bir kadroyla sahaya çıkmış. Bakınca 6-7 gol olur diye düşündüm. Rize'nin de savunma kadrosu değil."

"İki takım da rahat ortamda maç oynuyor. Asıl konuşulması gereken kesinlikle rotasyon yapılması gereken bir maçtı. Denayer-Semih denenebilirdi. Hakan Balta çok yoğun maç temposunu kaldıramadı. En az 8 tane pozisyon olur iki takım adına da ikinci yarıda."

'Umut'un atılması...'

Ev sahibi Rize'nin 4-3'lük üstünlüğü ile noktalanan maç sonrası yayınlanan programda ise Rıdvan Dilmen şöyle konuştu;

"Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Gazeteme yazı gönderemedim, programdan almalarını istedim. Eskiden bazı gazeteciler 3 farklı sonuca göre yazı yazarlardı. Buna şahit oldum."

"Hikmet Karaman'a rağmen Rize kazandı. Ülkemizin yetiştirdiği en önemli isimlerden biri. Her şeyi yakından takip eder. Beşiktaş maçını kaybettikleri halde Hikmet hocayı etmiştim. Şimdi kazanmasına rağmen tersini söylüyorum."

"Umut'a gösterilen kart yanlıştı. Bu da Hamzaoğlu'nun başına iş açtı. Böylece Rize maça dahil oldu. Hamzaoğlu, Hakan Balta'yı kesin dinlendirmeliydi. Rotasyon lazımdı. Selçuk da bir yerde fire verecekti. Karaman gerçekten takımının kafasını taktiksel olarak karıştırmış. Rakibe bol bol pas imkanı verdiler, pres yapmadılar. Bunun çalışması olmaz."

"Galatasaray çok rahat maç oynarken 2 sakatlık birden yaşadı. Hamzaoğlu, Burak'ı ya da Umut'u çıkaracaktı ama Semih sakatlandı. Bu onun adına talihsizlik oldu. Hiç hamle yapamadı. Bu artılarla eksilerle masaya yatırılması gereken bir maç. Öne geçti, berabere oldu, geri düştü, yine öne geçti. Her şey oldu."

"Kadrolara bakınca bu maçta gol olmama ihtimali yok. Sahadaki oyuna bakınca da yok. Maçın temposu Galatasaray lehineydi. Umut'un atılması Rize'yi maça soktu."

Haberin Devamı