Yaşam Rizeliden LPG'li çay masası

Rizeliden LPG'li çay masası

Paylaş
Rizeliden LPG'li çay masası

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Behice Köyü'nde alabalık çiftliği işleten Mehmet Kaptan, LPG tüpünün üzerine düz kesilmiş kütük parçası monte ederek farklı bir masa yaptı. Patlama riski altında olan bu masada çay içmenin güvenirliği de görenlerin kafasında soru işareti baktı

Behice Köyü’nde alabalık yetiştiren Mehmet Kaptan, dışarıda oturan müşterilerine içeriden çay taşımamak ve sıcak çay içirebilmek için ilginç bir masa yaptı. Düz kesilmiş kalın bir kütük parçasının ortasını delip, delik kısmına metal aparat monte ettikten sonra LPG tüpünün üzerine yerleştirdi.

Haberin Devamı

'ÇAYI SICAK SICAK İÇİYORLAR'

Delik kısma yerleştirdiği ocağı da hortumla tüpe bağladı. Ocağı yakarak masanın üstünde çay demleyen Kaptan, misafirlerine de yemek sonrasında sıcak çay ikram etmeye başladı.

Çayın tadının sıcak içildiğinde anlaşıldığını belirten Kaptan, "Müşterilere verdiğimiz çay kısa sürede soğuyordu. Aklıma böyle bir masa yapmak geldi. Gelen müşterilerin de oldukça ilgisini çekiyor. LPG’li masanın şimdi de patentini alacağım" derken, masada çay içen müşteriler de, bunun Karadeniz insanının zekasını gösterdiğini belirterek, "Çayı sıcak sıcak içiyoruz. İlk gördüğümüzde şaşırdık ancak güzel olmuş" dediler.

Muhammet KAÇAR/ÇAMLIHEMŞİN (Rize), (DHA)

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8337","8337","201212","8337-2.jpg");

Haberin Devamı