Spor Roger Federer 10. kez Wimbledon'da finale yükseldi

Roger Federer 10. kez Wimbledon'da finale yükseldi

Paylaş
Roger Federer 10. kez Wimbledon'da finale yükseldi

Londra'da devam eden Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, Andy Murray'i 3-0 yenerek finale yükseldi

İngiltere’nin başkenti Londra’da devam eden Wimbledon Tenis Turnuvası’nda, tek erkeklerde 2 numaralı seri başı ve 7 kez Wimbledon şampiyonu Roger Federer, İngilizlerin tek umudu 3 numaralı seri başı 2013 şampiyonu Andy Murray’i 3-0 yenerek adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı


Merkez kortta oynanan maçta daha önce 7 kez Wimbledon şampiyonu olan İsviçreli raket, 2013 yılında yine final oynadığı ve kaybettiği Britanyalı Murray karşısında bu kez üstünlük sağlayarak 2 saat 7 dakika süren karşılaşmayı 7-5 7-5 ve 6-4 aldığı setlerle 3-0 kazandı ve turnuvada 10. kez finale adını yazdırdı.


İNGİLİZLER BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI


Wimbledon’da 2013 yılında şampiyon olan ve evinde ikinci kez kupayı kaldırmayı hedefleyen Britanyalı Murray ise büyük hayal kırıklığına uğradı. 7. kez Wimbledon şampiyonu olan Federer karşısında büyük mücadele veren Murray’in umutları bir sonraki şampiyonaya kaldı.


ROGER 8. KEZ WİMBLEDON ŞAMPİYONLUĞUNA GİDİYOR


Daha önce birçok defa karşı karşıya gelen ikiliden İsviçreli raket Federer, bugünkü maçla birlikte oynadıkları toplam 24 maçta 13 kez üstünlüğü sağlamış oldu.

Haberin Devamı


26. GRAND SLAM FİNALİNİ OYNAYACAK


Kariyerinin 63. Grand Slam turnuvasında mücadele eden ve toplam 18. Grand Slam şampiyonluğunu kovalayan İsviçreli tenisçi, 26. kez finale çıktı.
İsviçreli raket Roger Federer, kariyerinde 10. kez Wimbledon finaline yükselirken, pazar günü Sırp Novak Djokovic ile final oynayacak.