Yaşam Rottweiler masum, Pitbull tehlikeli!

Rottweiler masum, Pitbull tehlikeli!

Paylaş
Rottweiler masum, Pitbull tehlikeli!

Orman Bakanlığı uzmanları, 'Rottweiler, Pitbull'a benzemiyor, tehlike arz etmiyor, bir şey olmaz' dedi

Rottweiler cinsi bir köpek tarafından ısırılan ve can güvenliğinin tehdit edildiğini düşünen bir vatandaş, Meclis’e başvurarak köpeğin bulunduğu siteden uzaklaştırılması istedi. Meclis Dilekçe Komisyonu’nun konuya ilişkin görüş sorduğu Orman ve Su İşleri Bakanlığı, “Rottweiler’ın Pitbull’a benzemediğini, tehlike arz etmediğini” bildirdi.

BU DÖRDÜ YASAK


Türkiye’ye girişi yasak 4 köpek türünün; Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino ve Fila Brasileiro olduğunu da hatırlatan Bakanlık, bu köpekleri bulunduranlara 3 bin TL ceza verildiğinin altını çizdi. Komisyonun bilgi istediği Çanakkale Valiliği de, “Köpeğin sahibine 73 TL ceza kestik” bilgisini verdi.

Cevat Yaltıraklı isimli vatandaş, Meclis Dilekçe Komisyonuna başvurarak, Rottweiler cinsi bir köpek tarafından ısırıldığını, köpeğin site sakinlerinin can güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, uzaklaştırılmasını istedi. Meclis Dilekçe Komisyonu, konuyu olayın yaşandığı Çanakkale’deki valilik ile Orman ve Su İşleri Bakanlığına sordu. Gelen bilgide ise, tehlikeli köpeklerle valiliklere talimatlar gönderildiği, bu talimatların hiçbirinde Rottweiler cinsine yer verilmediği kaydedildi. Bakanlık buna gerekçe olarak bu köpeklerin tehlike arz etmemesini gösterdi.

Sadece Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino ve Fila Brasileiro türü köpeklerin Türkiye’ye girişlerinin yasak olduğu, bu hayvanları bulunduranlara köpek başına 3 bin TL ceza verildiği ve köpeklerin ellerinden alındığı bilgisi verildi. Yazıda, Rottweiler cinsi köpeklere el konulmasının, sahibinin bulundurmasının yasaklanmasının söz konusu olamadığı belirtildi.

VATAN

Haberin Devamı