Dünya Rus yolcu uçağı Mısır'da düştü!

Rus yolcu uçağı Mısır'da düştü!

Paylaş
Rus yolcu uçağı Mısır'da düştü!

Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinden havalanan ve Rusya'nın St. Petersburg şehrine giden Rus Metrojet Havayolları'na ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağı kalkışından 23 dakika sonra Sina Çölü üzerinde radarlardan kayboldu. Bundan kısa süre sonra uçağın düştüğü duyuruldu. Rusya'nın Kahire Büyükelçiliği uçaktaki 224 kişiden kurtulan olmadığını açıkladı

Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinden Rusya'nın St. Petersburg şehrine gitmek üzere yerel saatle 06.50'de havalanan Rus Metrojet Havayolları'na ait Airbus A-321 tipi yolcu uçağı, kalkışından 23 dakika sonra Sina Çölü üzerinde 9300 metre yükseklikte seyrettiği sırada radarlardan kayboldu.

Haberin Devamı

Kısa süre sonra Mısırlı yetkililer önce uçağın Mısır hava sahasından güvenli biçimde ayrıldığını ve uçuş rotası üzerindeki Türk hava sahasına girdiğini duyurdu.

Duyuruda uçağın Türk trafik kontrolüyle bağlantıya geçtiği bilgisi de yeraldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri ise uçuş rotasına göre Sina Çölü’nü aştıktan sonra Akdeniz üzerinde Türk Hava Sahası’na girmesi beklenen uçakla herhangi bir iletişim kurulmadığını, uçağın Türk hava sahasına ulaşamadan radardan kaybolduğunu bildirdi.

ACI GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Bu açıklamalardan kısa süre sonra acı gerçek ortaya çıktı. Mısır Başbakanlık Ofisi yolcu uçağının Sina Yarımadası'nda düştüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Kaza için kriz masası oluşturulurken Mısır yetkilileri bir süre sonra uçağın enkazıra ulaştıklarını bildirdi. Açıklamada enkazın Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki El Ariş'in 100 kilometre uzağında bulunduğu belirtildi.

Uçağın El Kantal ve El Laksim dağları arasındaki bölgede; Sina'nın merkezi bir noktasında düştüğü belirtiliyor.

PİLOT ARIZA BİLDİRİMİ YAPTI

Rus RİA Novosti haber ajansının haberine göre; uçağın pilotu kalkıştan kısa süre sonra teknik arıza bildiriminde bulundu. Rotayı değiştirmek isteyen pilot Mısır'ın Kahire havalimanında iniş yapmayı talep etti.

'UÇAK İKİYE AYRILMIŞ DURUMDA'

AFP'ye konuşan Mısırlı bir arama kurtarma yetkilisi "Uçak ikiye ayrılmış durumda. En az 100 kişinin cesedine ulaştık, içeride başka cesetler de var" dedi.

Arama kurtarma ekibi 17 çocuğun cansız bedenine ulaştı.

İkiye ayrılan uçaktağın enkazında yolcular koltuklarına bağlı halde bulundular.

'KARA KUTU BULUNDU' İDDİASI

Bu arada yerel ve uluslararası basında kurtarma ekiplerinin uçağın kara kutularından birini bulduğu haberleri yer aldı.

Ancak Mısır Havacılık Bakanlığı, bu yöndeki haberleri reddetti.