Dünya Rusya Ukrayna'ya süre verdi!

Rusya Ukrayna'ya süre verdi!

Paylaş
Rusya Ukrayna'ya süre verdi!

Rusya'nın, Ukrayna'daki askeri güçlerin Kırım'ı terk etmesi için Kiev yönetimine süre verdiği açıklandı

Rusya'nın, Ukrayna'daki askeri güçlerin Kırım'ı terk etmesi için Kiev yönetimine TSİ 05.00'a kadar süre verdiği bildirildi.

İnterfaks haber ajansının aktardığına göre, Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak, Rusya'nın Karadeniz Filosu'nun Kırım'daki Ukrayna güçlerine teslim olmaları için 12 saat süre verdiğini söyledi.

Ajans; ültimatomun, filonun komutanı Aleksandr Vitko tarafından verildiğini ve Ukrayna güçlerinin bu çağrıya uymamaları halinde saldırı tehdidiyle karşı karşıya olduklarını bildirdi.

Ancak bunu ne Ukrayna Savunma Bakanlığı ne de Rusya'nın Karadeniz filosu yetkilileri bu açıklamayı doğrulamadı.

Ukrayna'ya bağlı Özerk Kırım Cumhuriyeti'nin kontrolü son 48 saattir fiilen Rusya'nın elinde bulunuyor. Kırım'ın Sivastopol kentinde donanma üssü bulunan Rusya, günlerdir bölgeye askeri güç takviyesi yapıyor.

DONETSK VE ODESSA DA AYAKLANDI


Bu arada Ukrayna’da Kırım yarımadasının ardından ülkenin doğu bölgelerinden Donetsk de Rus bayrağı çekti. Hafta sonu bu kentte yapılan gösteride meydan tarafından Donetsk Valisi seçilen Pavel Gubarev, hükümet binası gönderine Rus bayrağı çekerek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den düzenin sağlanması için askeri kuvvet göndermesini istedi. Kendilerini “halkın yönetimi” olarak tanımlayan isyancılar, bir daha Kiev idaresi altına girmek istemedikleri duyurdu.

Bugün Kiev’e isyan eden ikinci şehir ise güneydeki Odessa oldu. Burada da Rusya yanlısı göstericiler şehrin belediye binasını işgal etmek için ilk önce gösteri başlattı, ardından da belediye binasına yürüdü. Odessa belediyesi gönderine de Rus bayrağı dikildi.

Haberin Devamı