Gündem Rüzgar Çetin'in cezası artırıldı! Peki bu karar ne anlama geliyor?

Rüzgar Çetin'in cezası artırıldı! Peki bu karar ne anlama geliyor?

Paylaş
Rüzgar Çetin'in cezası artırıldı! Peki bu karar ne anlama geliyor?

İstinaf Mahkemesi, yaptığı trafik kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün ölümüne neden olan Rüzgar Çetin'in yerel mahkemeden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasını kaldırarak 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Peki bu karar ne anlama geliyor? İşte yanıtı...

İstinaf Mahkemesi, Beşiktaş'ta lüks aracıyla polis otosuna çarparak polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün hayatını kaybetmesine, polis memuru Emre Tetik'in ise yaralanmasına neden olan yönetmen Sinan Çetin’in oğlu Rüzgar Çetin'in mahkemeden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasını 7 yıl 6 aya çıkardı.

Rüzgar Çetin'in bu karara itiraz hakkı bulunuyor. İtiraz sonrası kararın kesinleşmesi halinde toplam 21 ay hapis cezası alacağını belirten avukat Alper Sarıca, "Çetin'in yattığı 9 aylık hapis cezası indirilir. Sonuç olarak fiilen bir yıl daha cezaevinde geçirmesi gerekir" dedi.


Rüzgar Çetin'in panik anları!

SAVCI İTİRAZ ETMİŞTİ


Polis memuru Fatih Alagöz'ün ölümüne neden olmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Rüzgar Çetin'e verilen cezayı savcı az bulmuş, verilen kararın yöntem ve yasaya aykırı olduğunu gerekçe göstererek İstinaf Mahkemesi'ne başvurmuştu.

CEZA ARTTIRILDI!


Bugün başvuruyu değerlendiren İstinaf Mahkemesi, Rüzgar Çetin'in yerel mahkemeden aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasını kaldırarak 7 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdı.

NE ANLAMA GELİYOR? KARAR KESİNLEŞİRSE 1 YIL HAPİS


Peki bu gelişme ne anlama geliyor? Av. Alper Sarıca Hürriyet'e yaptığı değerlendirmede "Rüzgar Çetin, hükümetin son çıkardığı KHK'dan yararlanır. Dolayısıyla almış olduğu cezanın yarısı infaz edilecektir. Koşullu salıverilme tarihine iki yıl kala denetimli serbestlik kapsamında tahliye olabileceğinden, 45 aydan 24 ayı düşürdüğümüzde geriye 21 ay kalır.

Çetin'in yattığı 9 aylık hapis cezası indirilir. Sonuç olarak 1 yıl daha cezaevinde fiilî olarak geçirmesi gerekir.

Cezaevinden tahliye olduktan sonra da imza atma, kamu hizmetinde bulunma ve ayrıca denetimli serbestlik bürosunun öngördüğü programlara katılma yükümlülüğü olacaktır" dedi.

Rüzgar Çetin'e verilen hapis cezası 5 yılı aştığı için istinaf mahkemesi kararı temyiz edilebilir.

"MAĞDUR OLDUM"


Rüzgar Çetin, mahkemedeki ifadesinde ise şunları kaydetti: "Olay olduktan sonra, bugüne kadar ilk günkü gibi hep aynı üzüntüyle yaşıyorum. Bunu da ömrüm boyunca unutmayacağım. Kaza yapacağımı bilmem mümkün değildi. Ben zaten hızlı değildim. Trafik olan bir yolda 30-40'la ilerliyordum. Bunların aksi söyleniyor hep, aşırı hız, aşırı alkol... 'Ayyaş şoför' deniliyor. Hiçbiri doğru değil. Bir kadeh alkol içmiştim. Bunun da yasal sınırların içinde olduğunu varsayıyorum. Alkollü halim kazaya sebebiyet verecek oranda değildi.

"EN AĞIR CEZA ALMIŞ DURUMDAYIM"


Bir şekilde haksızlığa uğradığımı düşünüyorum. Mağdur oldum. Gazetede terörist gibi, katilmiş gibi yansıtıldım. Ticari hayatım bundan etkilendi. Cezavindeyken, kaza yapanlar teker teker tahliye olurken, bana 'sen ünlü olduğun için çıkamıyorsun' diye söylüyorlardı. Araştırdım, Türkiye'de en ağır cezalardan birini almış durumdayım. Hala da az ceza almışım gibi bana psikolojik baskı uygulanıyor.


"BÜYÜKLÜK GÖSTERİP BENİ AFFETTİLER"


Sosyal medyada, gazetelerde olsun bundan bahsediliyor. Çok üzgünüm, Allah razı olsun o insanlar büyüklük gösterdiler, beni affettiler."


AVUKATI: ALKOLÜN ETKİSİYLE KAZA OLMADI


Sanık Çetin'in avukatı Mehmet Uysal ise "Sanığın hızlı hareket ettiğine dair dosyada hiçbir tespit yok. Müvekkilimin bir miktar alkollü olduğu doğrudur. Buna diyecek bir şey yoktur. Ancak almış olduğu alkolün etkisiyle kazanın meydana geldiğini kabul etmiyoruz. Çünkü bu konuda alkol gözlem tutanağı düzenlenmemiştir. Güvenli sürüş yeteneğini yitirdiğine dair doktor raporu da yoktur. Meydana gelen sonucu öngörmemişti" diye konuştu.


SAVCININ MÜTALAASI


Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Rüzgar Çetin'in olay tarihinde otomobille Çırağan Caddesi üzerinde seyir halindeyken, bulunduğu en sağ şeritten önce orta şeride geçtiği, daha sonra önündeki aracı sollamak için ani manevra yaparak karşı yönden gelen araçlara ayrılan şeride geçerek polis aracıyla çarpıştığını kaydetti.

Rüzgar Çetin'in, araçtaki polis memurlarından İsmet Fatih Alagöz'ün ölümüne, Emre Tetik'in ise yaşamını tehlikeye sokacak basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ağır düzeyde kemik kırıkları oluşacak nitelikte yaralanmasına sebebiyet verdiğini kaydeden savcı, "Alkol ölçüm raporu düzenleniş saati ve bilimsel veriler göz önüne alındığında, yasada sanığın güvenli sürüş yeteneğinin kaybedilme sınırı olarak belirlenen 1.00 promil düzeyi üstünde alkollü olarak ve hızını mahal şartlarına uyarlamadığı, bilinçli taksirli olarak aracını sevk ve idare ettiği, mağdur Tetik'in sanık hakkında şikayetinden vazgeçtiği tüm yargılama safahatından anlaşıldığından sanığın eylemine uyan TCK 85/2 ve 22/3 maddeleri uyarınca tecziyesine karar verilmesi talep olunur" ifadelerini kullandı.


"ÇOK ÜZGÜNÜM, KEŞKE YAŞANMASAYDI"


Davayı karara bağlayacağını açıklayan Daire Başkanı Hasan Dicle, sanık Çetin'e son sözünü sordu. Sanık Çetin de "Çok üzgünüm. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı. Hayatım boyunca kimsenin bu duruma düşmesini istemem. Takdiri mahkemeye bırakıyorum" dedi.


İYİ HALDEN CEZASI 7.5 YILA DÜŞTÜ


Aranın ardından kararını açıklayan hakim, Rüzgar Çetin'i önce "taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Suçun bilinçli taksirle işlendiğini belirten daire, cezayı yarı oranında artırarak, 9 yıla çıkardı. Rüzgar Çetin'in duruşmadaki iyi halini de dikkate alan daire, cezayı 7 yıl 6 aya indirdi.

Rüzgar Çetin hakkında konulan adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar veren daire, Çetin'in ehliyetine de 2 yıl süreyle el konulmasına hükmetti.