Dünya Sabah namazında kanlı saldırı

Sabah namazında kanlı saldırı

Paylaş
Sabah namazında kanlı saldırı

Cumhurbaşkanı Mursi'nin, halk isyanının ardından gelen ordu müdahalesiyle devrilmesi üzerine patlak veren olaylarda sabah namazı vaktinde kan aktı. Eylem yapan Mursi yanlıları üzerine ateş açılması sonucu çok sayıda gösterici can verdi. Rakamlar, kaynaklara göre değişiklik gösteriyor

POSTA İNTERNET

Başkent Kahire'de bu sabah, devrik Cumhurbaşkanı Mursi'nin gözaltında tutulduğu Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önünde eylem yapan Mursi yanlılarının üzerine ateş açılması sonucu, çeşitli kaynaklara göre değişiklik gösteren sayıda eylemci hayatını kaybetti.

'AYAKLANIN' ÇAĞRISI


Müslüman Kardeşler'in siyasi kanadı yazılı bir açıklamayla devrimi "çalmak isteyenler"e karşı "ayaklanma" çağrısı yaptı.

BAKANLIK: 40 ÖLÜ, 322 YARALI


Mursi'nin Müslüman Kardeşler hareketi, ölü sayısını ilk başta 34 olarak açıklarken, Mısır ordusu kaynakları 7 olarak duyurmuştu. Ölenler arasında bir de subay bulunduğu kaydedildi.

İlk rakamların ardından, Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ölü sayısının en az 40 olduğu, 322 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

>> DAVUTOĞLU'NDAN KINAMA

Kahire'de bu sabah yaşanan olay, devrik Cumhurbaşkanı'nın serbest bırakılması için Muhafız Kışlası önünde eylem yapan, çoğu da o sırada sabah namazı kılmakta olan Mursi yandaşlarının üzerine askerlerin gaz bombası atmasıyla başladı.

'ATEŞ AÇANLAR SİVİL KIYAFETLİYDİ'


BBC'nin haberine göre, eylemciler arasında bulunan Mahmud el Şilli adlı görgü tanığı, atılan gaz bombalarının ardından, sivil giyimli bazı kişilerin meydana yan taraftan girip, kendilerini hedef alarak ateş açtığını söyledi.

ORDU: 200 KİŞİ GÖZALTINDA


Saldırıda 5 kişinin öldüğünü iddia eden ordu kaynakları da, devlet medyasında yayımlanan açıklamasında "Saldırıyı, kışlayı basmaya çalışan silahlı bir terörist grup gerçekleştirdi" iddiasında bulundu. Açıklamada ayrıca, olayın ardından 200 kişinin gözaltına alındığı, bol miktarda silah, mühimmat ve molotof kokteyli ele geçirildiği öne sürüldü.

GÜNLERDİR EYLEM YAPIYORLAR

Ordu tarafından görevden indirilen Mursi'nin yerine perşembe günü, Anayasa Mahkemesi Başkanı Adli Mansur getirilmişti. Binlerce kişi, koltuğundan azledilen Mursi'nin tutulduğu Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önünde günlerdir eylem yapıyor.

Haberin Devamı