Bilim - Teknoloji Sadece "O" sevindi!
Paylaş
Sadece "O" sevindi!

2013 yılın son döneminde neredeyse tüm PC devleri, adeta dibi gördü. Biri hariç...

Son dönemde özellikle tablet ve akıllı telefon sektöründe büyüme hızlı bir şekilde devam ediyor. Ancak diğer yandan bu iki teknolojinin yüksek satış rakamlarına ulaşması, PC tarafında kötü bir satış grafiğinin oluşmasına neden oluyor. Buna göre geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde, PC tarafında düşüş yine sürdü. Gartner ve IDC tarafından düzenlenen rapora göre, Lenovo, her şeye rağmen bu düşüşten etkilenmeyen tek isim olarak dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Windows 8'in ardından her ne kadar 8.1 güncellemesi gelse de, bu durum, satışlar açısından büyük fark yaratmadı. Özellikle tablet tarafında büyüme hızla sürerken, PC tarafında bunun tam aksi bir durum yaşanıyor. Yüzde 5.6'lık düşüşle toplam 82.2 milyon sistem satışının gerçekleştiği dördüncü çeyrekte, beklenen düşüş yüzde 6 idi. Yani beklenen kadar olmasa da, önemli bir düşüşün söz konusu olduğu kesin. Düşüşü tüm 2013 yılına yaydığımızda ise, ortaya çıkan oran yüzde 10 seviyesinde...

Dördüncü çeyreğin satış grafiğini döken Gartner ve IDC'ye göre, yüzde 18'i aşan bir oranla, PC pazarının en iyi satış yapan isim Lenovo oldu. Lenovo'nun en yakın takipçisi ise HP. Lenovo geçtiğimiz yıl yüzde 9'luk bir büyümeyle 15.3 milyon ünite ürün satarken, HP ise 13.8 milyon ünite ürün satarak pazarın yüzde 16.8'ine hakim oldu. Dell ise 2013 sonu itibariyle pazarın yüzde 12.2'sine hakim durumda. Onları takip eden markalar arasında ise Acer ve Asus bulunuyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: PC'nizi serinletmenin 7 farklı yolu!

Kaynak: CHIP Online