Sağlığınız için şeker yerine bal tüketin

Sağlığınız için şeker yerine bal tüketin

Şekerin zararları artık hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Siz de şeker yerine bal kullanarak hazırlayacağınız tariflerle şekerin sağlığınıza kötü etkilerini azaltabilirsiniz.

20 Kasım 2018, Salı 14:06 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Bal gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, balla hazırlayabileceğiniz ve şekerin sağlığa olumsuz etkilerinden uzakta tariflerle hem damak tadınızı hem de sağlığınızı korumanıza yardımcı oluyor...

‘’BAL VE TARÇIN KARIŞIMI’’

Diyabet hastalıkları genellikle şeker yerine kullanabilecekleri ve glikoz seviyesini yükseltmeyecek alternatifler ararlar. Ham balın kilo kaybı ve kan lipitleri üzerinde yararlı bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Balın içine tarçın eklenmesi de kan şekerini azaltabilir ve bağışıklık sisteminizi kötü kolesterolden temizleyebilir.

Tüketim şekli;

-Tarçın çubuklarını kaynatın.

-Tarçın suyunu bir bardağa koyun ve içine bir yemek kaşığı bal ekleyin. Bu karışımı her gün düzenli olarak tüketin.

‘’BAL VE YOĞURT KARIŞIMI’’

Sade yoğurdun probiyotiklerinin bağırsakların daha iyi çalışmasına ve böylece metabolizma için çalışacak doğru miktarda hormon üretmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda yoğurt, kan şekeri seviyesini de düşüren besinlerdendir.

Tüketim şekli;

- 2 yemek kaşığı ham balı bir kase yoğurdun üzerine dökün.

- Her gün aç karnına tüketebileceğiniz gibi sağlıklı bir atıştırmalık olarak da kullanabilirsiniz.

‘’BAL VE KURU NANE KARIŞIMI’’

Kurutulmuş nane yaprakları diyabetli kişiler üzerinde iyileştirici etkiye sahiptir, bu nedenle diyetinize eklemek iyi bir fikir olabilir.

Tüketim şekli;

- Küçük bir kaseye nane tozlarını koyun.

- 2 yemek kaşığı bal ekleyin ve karıştırın.

- Ardından bu karışıma ölçüsüne göre ılık su ekleyin.

- Her gün aç karnına düzenli bir şekilde tüketin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Formunuzu koruyacak basit egzersizler