Acı biberin faydaları saymakla bitmiyor
Yapılan araştırmalarda acı biber tüketiminin faydalarını ortaya koydu. Uzmanlar acı biber tüketiminin kanser ve kalp rahatsızlığı risklerini azalttığını söyledi
06 Ekim 2015 , Salı 16:42
Biberin faydalarıyla ilgili yıllardır söylenenlere bir yenileri eklendi. Çin Tıp Bilimler Akademisi'nin yaptığı ve yarım milyon kişinin katıldığı araştırmaya göre, acı biber tüketen kişilerin kanser ve kalp hastalıklarına yakalanma olasılığı azalıyor.
Haberin Devamı
Acı biberin kilo vermeye de katkısı var. Acı biberin bu faydaları barındırdığı 'Kapasin' adlı madde. Kapasin mikroplara karşı da etkili.
Araştırmada 'Kapasin'in gıda maddelerinin bozulmasına neden olan bakteri ve mikropların yüzde 73'ünü öldürdüğü gözlendi.
Uzmanlar bunca faydasına rağmen acı biberin tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğini vurgulamayı da ihmal etmiyor.
BUNLARI DA OKUYUN
- Eklem ağrıları ve kireçlenme, iltihaplı eklem romatizmasıyla karıştırılabilir
- Türkiye Avrupa'da birinci! 15 bilim insanı Kocaeli'de toplandı!
- 15 farklı kansere sebep oluyor! Uzmanı tütün kullanıma karşı önemli uyarılarda bulundu
- Boğaz kaşıntısı için birebir! Uzmanı önerdi: Rinit hastası olanlar rahatlıkla kullanabilir!
- Çorba içti, vücudunun yüzde 100'ü felç oldu! Konserve ürünlerde görülen ölümcül tehdit