Beden Sağlığı Albino nedir, belirtileri nelerdir? Albino insanların özellikleri nelerdir?

Albino nedir, belirtileri nelerdir? Albino insanların özellikleri nelerdir?

Paylaş
Albino nedir, belirtileri nelerdir? Albino insanların özellikleri nelerdir?

Albino hastası olan kişiler açık renk tende olurlar ve gözleri de saydam olur. Albino hastalığı vücudun yeteri kadar melanin yani pigment üretememesinden kaynaklanır. Saçları ve göz renkleri de açık renk olur. Albino belirtileri nelerdir ve bu insanların özellikleri nasıldır? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Albino insanlar açık beyaz tene sahip olurlar. Gözlerinin göz bebeği kısımları da pigmentsiz olduğundan saydam olur.

Haberin Devamı

ALBİNO NEDİR?

Latince albus kelimesinden gelen ve beyaz anlamında olan albinizm, pigmen melanin üretiminin hiç olmadığı ya da az olduğu durumlarda ortaya çıkan genetik bir bozukluktur. Vücut yeteri kadar melanin üretmez ve bu da cilt, saç ya da gözlerde soluk renge sebep olur. Vücuttaki pigment miktarı melanin ile belirlendiğinden melanin eksikliğinde soluk renk ortaya çıkar.

Albona ya da albinizm hastalığının belirtileri arasında saç, göz ve cilt renginde solukluk vardır. Ayrıca bu kişilerin ciltleri ışığa ve güneşe karşı oldukça hassas olduğundan cilt kanseri riski de diğer insanlara göre daha fazladır.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Göz rengi: Albino kişilerin kaşları ve kirpikleri genellikle soluk olur. Göz renkleri ise bu kişilerin genelde açık mavi olur fakat bu durum değişiklik gösterebilir. Albino insanların gözleri kahverengi de olabilir. Gözün iris bölümündeki pigment eksikliği nedeni ilse yarı saydam bir görüntü olması da mümkündü. Bu durum albino insanların görme bozukluğu yaşamasına ve gözlerinin ışığa karşı fazla hassas olmasına neden olabilir.

Haberin Devamı

Göz bozukluğu: Hastalığın en belirgin özellikleri arasında görme bozukluğu vardır. Gözler ışığa karşı duyarlı, görme kaybı, uzak ya da yakında görme problemleri olabilir.

Saç: Hastaların saç renkleri değişik olabilir. Asya ya da Afrika bölgesindeki Albino insanların saç renkleri sarı ya da kahve tonlarında olabilir. İleri yaşlarda çevresel etmenler dolayısı ile saçların rengi daha koyu olabilir.

Çil: Kişilerde pigmentli ya da pembe renginde pigmentsiz benler olması mümkündür. Hastalarda çile benzeyen benekler olması da mümkündür.

ALBİNO İNSANLARIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Albino hastalığı olan insanların derileri çok ince olur ve cilt renkleri de ya açık pembe ya da beyaz renk olur. Kılları ve tüyleri de albino hastalarının açık renkte olur. Gözlerin gözbebeği kısmı pembe olur, göz renkleri de açık mavi ya da açık kahverengi olabilir.

Göz ya da saç rengi her ne kadar kişiden kişiye değişse de yaşın ilerlemesi ile daha koyu renge dönmesi mümkündür. Albino insanların gözleri ışığa çok duyarlıdır ve genelde de astigmatlardır. Gözlerdeki ışık hassasiyeti sebebi ile göz titremesi olması da mümkündür.

Haberin Devamı