Ayvanın çiçeği de yaprağı da şifa
A ve B vitamini zengini ayvanın meyvesi kadar çekirdeği, çiçeği ve yaprağı da şifa veriyor. Gripten koruyup öksürüğü kesiyor. Uzmanlar ayva çayının günde bir defa içilmesi gerektiğini söylüyor
Kış mevsiminin gözde meyvesi ayvada yok yok! Çiçeği, çekirdeği, yaprağı ve kabuğu da en az meyvesi kadar sağlığa fayda veriyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan "Ayva yaprağı çayı, özellikle öksürüğe iyi gelmektedir. Boğazı yumuşatarak grip ve nezlenin çabuk iyileşmesini sağlar. Ayva yaprağını 80 derece suda demleyerek hazırlanan çay günde en az 1 defa içilmelidir" diyor.
Ayva çekirdeğinin, boğaz ağrısında, öksürükte, ishalde, mide ve bağırsak hastalıklarında, 1 su bardağı suda 15 dakika kaynatılıp içildiğinde çok yararlı olduğunu söyleyen Dr. Tapan, özellikle grip ve soğuk algınlığı yaşayanların bol ayva yemesini öneriyor.
Takvim'in haberine göre Dr. Tapan, ayvanın diğer faydalarını şöyle anlatıyor: "Kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıklarına faydalıdır.Kanı temizler, çarpıntıyı dindirir..."
- Tek gecede kişiliği komple değişti: Gece yatanla sabah kalkan aynı kişi değil! 18 ay sonra şok eden gerçek ortaya çıktı, meğer o yüzdenmiş!
- Uzmanı açıkladı: Alerjik reaksiyonlar gün geçtikçe artıyor
- Uzmanı uyardı: Baş ağrısı ve halsizlik belirtilerine dikkat! En çok orta yaşlı kadınları etkiliyor
- O ildekiler maskesiz dışarı çıkmasın! 2,5 mikronun altında kalan partiküller kana karışıp çeşitli sağlık risklerine neden oluyor!
- Aşırı kahve tüketimi çarpıntı nedeni