Beden Sağlığı Biorezonans nedir, ne işe yarar? Biorezonans nasıl kullanılır?

Biorezonans nedir, ne işe yarar? Biorezonans nasıl kullanılır?

Paylaş
Biorezonans nedir, ne işe yarar? Biorezonans nasıl kullanılır?

Biorezonans, 90'lı yılların ortalarından itibaren çeşitli kliniklerde ve sağlık kurumlarında uygulanmaya başlayan alternatif bir tedavi yöntemidir. Başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere, birçok evrensel sağlık kurumuna göre biorezonansın bilimsel bir dayanağı ve geçerliliği yoktur. Bazı tıpçılara göre ise bu tedavi yönteminde elde edilen başarılı sonuçlar, placebo etkisinin bir uzantısıdır. Biorezonans nedir, ne işe yarar? Biorezonans nasıl kullanılır? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Dünya genelinde biorezonans hakkında yazılan birçok kitap mevcuttur. Bu konuyla ilgili yazılan en kapsamlı kitaplardan bazıları şunlardır:

Haberin Devamı

 1- Marcia Pitman - Louise Porter - Biorezonans / Enerji tıbbında Tedavi Sistematiği

 2- Sinan Akkurt - Biorezonans - Sağlık İçin Önemli Olan İlk Titreşimi Başlatabilmektir.

Biorezonans nedir?

Biorezonans, bağışıklık sistemini güçlendirmek, düzgün çalışmayan organları ve sistemleri eskisi gibi sağlıklı hale getirmek için elektromanyetik frekanslarla yapılan bir tedavi yöntemidir. Buna kısaca titreşim tıbbı ya da enerji tıbbı da denir.

Biorezonans ne işe yarar?

Biorezonans birçok hastalığın tedavisinde ve kötü alışkanlığın sona erdirilmesi için kullanılır. Bu kötü alışkanlıkların başında sigara gelir. Bu tedavi yöntemi dünya çapında uygulanmaya başlandığında, sigara tiryakilerini bu kötü alışkanlıklarından kurtarma odaklıydı.

Haberin Devamı

İstatistiklere göre hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde binlerce kişi sadece 3-4 seansta sigarayı bıraktılar. Biorezonans, sadece sigara değil, alkol ve madde bağımlılığından kurtulmak isteyenler için de alternatif bir tedavi yöntemidir.

Biorezonans aktif olarak hem fiziksel hem de psikolojik rahatsızlıkların tedavisine uygulanmaktadır. Kaygı bozukluğu ve panik atak söz konusu psikolojik rahatsızlıkların arasında yer alır. Son yıllarda Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve çeşitli Avrupa ülkelerinde, depresyonun tedavisinde de aynı yöntemler uygulanmaktadır.

Biorezonansın uygulandığı diğer alanlar ise şunlardır:

1- Bel fıtığı

2- Sık görülen alerjiler - Gıda alerjileri, güneş alerjisi ve alerjik astım

3- Kemik erimesi

4- Obezite

5- Sedef hastalığı

Biorezonans nasıl kullanılır?

Biorezonans iki aşamadan oluşur. İlk aşamada, modern tıbbın diğer alanlarında olduğu gibi teşhis kısmını oluşturur. Çeşitli taramalar ve tetkiklerden sonra, vücutta düzgün çalışmayan organlar ve sistemler tek tek tespit edilir.

Daha sonra ilk kez Almanya'da kullanılan biorezonans cihazı ile söz konusu organlara düzenli olarak elektromanyetik frekanslar gönderilir.

Seansların kaç günde bir ve kaç dakika yapılacağı tamamen hastanın durumuna bağlıdır. Hastalığı ileri bir aşamada olan kişilere haftada bir ya da iki kez biorezonans tedavisi uygulanır. Bazı durumlarda hastaya vitamin ve mineral takviyesi de yapılır.

Haberin Devamı