Beden Sağlığı Çam kozalağı şurubu ile geçmeyen öksürükten kurtulun!

Çam kozalağı şurubu ile geçmeyen öksürükten kurtulun!

Paylaş
Çam kozalağı şurubu ile geçmeyen öksürükten kurtulun!

Sigara içenler için bire bir! Stresi de azaltıyor, faydaları saymakla bitmiyor. Kış aylarında şifa niyetine az miktarda düzenli tüketeceğiniz çam kozalağı şurubu, öksürükten, solunum problemlerine; uyku sorunlarından, strese kadar birçok konuda size destek sağlayabilir. Çam kozalağı şurubu faydalarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr | Bitmeyen öksürüğünüz için bir çare arıyorsanız, yanık kehribar rengiyle dikkat çeken ve yeşil kozalaklardan üretilen çam kozalağı şurubu çok işinize yarayacak!

Haberin Devamı

Etkileri sadece öksürüğü geçirmekle sınırlı kalmıyor. Çam kozalağı şurubu solunum yollarını rahatlatan, astım, bronşit ve balgam gibi durumlarda şifa olacak niteliklere sahip. İçerisindeki yüksek C vitamini ve mineraller soğuk kış aylarında daha zor hastalanmanızı sağlayacak!

O KADAR GÜÇLÜ Kİ SADECE 1 YEMEK KAŞIĞI ÖNERİLİYOR!

Çam kozalağının yeşil haldeyken toplanıp kaynatılmasıyla elde edilen bu şurup, doğal haliyle şekersiz, hafif acılı bir tada sahip.

Sigara içenler mutlaka bu kürü uygulamalı; Akciğerlerinizi temizler ve daha rahat nefes almanıza yardımcı olur. Öksürme, astım, bronşit ve rahatsız edici balgam durumlarında oldukça etkili.

Özellikle gece ortaya çıkan nefes darlığı, öksürük şikayetiniz varsa, uyumadan 2 saat önce 1 yemek kaşığı olarak tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Dr. Feridun Kunak, sigara içenlere, akciğer ve solunum yolu sıkıntıları yaşayanlara çam kozalağı şurubu tarifi veriyor.

“Yeşil ve taze çam kozalaklarından toplayarak 10 tane çam kozalağını ikiye bölün ve üzerine 10 bardak su ekleyerek 15 dakika kaynatın ve süzün. Akciğerleri rahatlatmak, öksürüğü gidermek, nefes darlığını gidermek ve astımı rahatlatmak için sabah akşam 1 yemek kaşığı tüketin”

STRESİ AZALTIYOR, RAHAT BİR UYKU SAĞLIYOR

Stresli günler geçiriyorsanız, çam kozalağı şurubu size de iyi gelecektir.

Yapılan araştırmalar, taze kozalaklardan elde edilen bu şurubun, stresi azalttığını, sakinlik ve dinginlik verdiğini gösteriyor. Dinlendirici özelliği sayesinde kozalak şurubu, stresi ve strese bağlı hastalıkları yok ediyor.

Solunum yolu enfeksiyonlarına, nefes darlığına, bitmek bilmeyen öksürüğe şifadır. Bağışıklığı güçlendirir ve bu sayede hasta olma olasılığınızı düşürür.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR, HASTALIKLARDAN KORUYOR

Çam kozalağı şurubu o kadar faydalı ki, her gün az miktarda tüketmek bağışıklık sisteminin hızla güçlenmesini sağlıyor. Vücudun ihtiyacı olan mineralleri bünyesinde barındıran bu şurup, antioksidan etkileri sayesinde ciğerleri temizliyor, vücut için tam bir detoks sağlıyor. 

Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.

Haberin Devamı

Güçlü antioksidan olan kozalak şurubu, kanser hücreleriyle savaşarak vücutta yayılmasına engel olmaktadır. İç organları temizlediği için iç organların daha sağlıklı ve sorunsuz çalışmasını sağlamaktadır

Bağırsakların da düzenli ve sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olan çam kozalağı şurubu ayrıca kabızlık sorununa çözüm oluyor.

ÇAM KOZALAĞI ŞURUBU FAYDALARI

Sabah ya da akşam aç ya da tok karna en fazla 1 yemek kaşığı tüketilmesi önerilen çam kozalağı şurubunu aç ya da tok karna tüketebilirsiniz.

Düzenli tüketilen çam kozalağı şurubu size şu faydaları sağlar;

  • Öksürüğü geçirir
  • Solunum yollarını açar, rahat nefes almayı destekler
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Grip, nezle, bronşit, astım ve KOAH gibi hastalıkları önlemeye yardımcı olur
  • Sakinleştirir ve stresi azaltır
  • Uyku problemlerine iyi gelir
  • Balgam söktürücü özelliğe sahiptir.
  • Bağırsak sistemini dengeler, kabızlığı önler

Bu şurubu klasik bir reçel ya da şerbet gibi görmeyin ve sadece fayda sağlamak için günde yalnızca 1 yemek kaşığı tüketin.

Kronik bir hastalığınız ve düzenli kullandığınız ilaçlarınız varsa, kozalak şurubu tüketmeden önce doktorunuza danışmalısınız.