Beden Sağlığı Canan Karatay, sunucuya zorla zeytinyağı içirdi!

Canan Karatay, sunucuya zorla zeytinyağı içirdi!

Paylaş
Canan Karatay, sunucuya zorla zeytinyağı içirdi!

Habertürk'te yayınlanan "Öteki Gündem" programına katılan Prof. Dr. Canan Karatay, sunucu Cansu Canan'a canlı yayında ısrarla saf zeytinyağı içirdi

Habertürk'te "Öteki Gündem" programına katılan Canan Karatay, canlı yayında zeytin ve zeytinyağının faydaları konusunda bilgi verdi.



Zeytin için 'altın', zeytinyağı için de 'altın suyu' benzetmesi yapan Prof. Dr. Canan Karatay, canlı yayında zeytinyağı içti.

Sonrasında Canan Karatay, programın sunucusu Cansu Canan'a da aynı zeytinyağından içmesi konusunda ısrar etti. Karatay gibi zeytinyağını içen sunucu, canlı yayında şekilden şekile girdi.

CANAN KARATAY KİMDİR?

1943 yılında Elazığ’da doğdu. 1961 yılında Üsküdar Amerikan Kız Lisesi, 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.


Canan Karatay'dan Sağlık Bakanı Akdağ'ın eleştirilerine cevap


1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği’nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı. İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center’da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başladı. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği’nde baş asistan olarak çalıştı.


Prof. Dr. Canan Karatay: Yoğurt en iyi aşı


Bu sırada Türkiye’de bir kardiyolog olarak (cerrahi yardım almaksızın) bir ilki gerçekleştirdi. Kalıcı ve geçici kalp pili implantasyonu tekniğini başarıyla uyguladı. Koroner Yoğun Bakım’da ‘Vena Subklavya Ponksiyon’ tekniğini yerleştirdi.



1976-1978 yılları arasında, Güney Afrika Cape Town Üniversitesi Groote Schuur Hastanesi’nde, dünyada ilk kez kalp nakli ameliyatını gerçekleştirmiş olan Christian Barnarnd’ın ekibinde çalıştı. Doçentlik tezini kalp nakli yapılmış hastalar üzerinde gerçekleştirdi. 1979 yılında doçent oldu.


Tereyağı bir kez daha aklandı


İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde, Cape Town’da eğitimini görmüş olduğu (şu anda ülkemizde yaygın bir şekilde uygulanmakta olan) ‘femoral arter’ yolu kullanılarak yapılan koroner anjiyografi tekniğini (Judgkin tekniği) yine ilk kez ülkemizde uyguladı ve bu uygulamayı ülkemize yerleştirdi. 1987-1995 yılları arasında State University of New York Health Science’de kalp hastalıkları alanlarında araştırmalar yaptı. 1995-1997 yılları arasında Gaziantep ve İstanbul’daki birçok özel hastanede, ‘koroner yoğun bakım’ ve ‘koroner anjiyografi laboratuvarları’nı kurdu.


Canan Karatay'dan şeker ve ekmek uyarısı


1997-2002 yılları arasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2002-2006 yılları arasında da Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

2006-2010 yılları arasında Türkiye’de ilk ve tek sağlık üniversitesi olan İstanbul Bilim Üniversitesi’nde rektörlük yaptı. Halen İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalları’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.



Haberin Devamı