Beden Sağlığı Çınar yaprağı kürü nasıl yapılır? Çınar yaprağı kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Çınar yaprağı kürü nasıl yapılır? Çınar yaprağı kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Paylaş
Çınar yaprağı kürü nasıl yapılır? Çınar yaprağı kürü yapılışı, faydaları ve kullanımı...

Halk tarafından fazla bilinmeyen çınar yaprağı, şifalı bitkiler arasında önemli bir yer alır. Alternatif tıp tarafından sıklıkla kullanılan bir bitki olan çınar yaprağı kullanılarak hazırlanan kürler pek çok hastalığa karşı faydalı olur. Çınar yaprağı herkes tarafından hazırlanarak kullanılabilir. Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Çınar yaprağı kürü vücutta yaşanan pek soruna oldukça faydalı gelen ve az bilinse de aslında insan sağlığı açısından pek çok faydası bulunan bir kürdür.

Haberin Devamı

ÇINAR YAPRAĞI KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Çınar yaprakları toplandıktan sonra güzelce yıkanır. Ardından kaynamış içme suyuna koyularak demlenmeye bırakılır.

Demlenmesinin ardından çınar yaprağı kürü, gün içerisinde tüketilebilir. Ancak çınar yaprağı kürü hazırlanırken yaprakları daldan toplamak, yere düşen yaprakları kullanmamak önemlidir.

Şifalı bitkilerin pek çok hastalığın tedavisine destek sağlar nitelikte olduğunu belirten uzmanlar, çınar yaprağının kireçlenme sorunlarına da iyi geldiğini belirtiyorlar.

Çınar yaprağı kürünün vücutta oluşan kireçlenmelerin azaltılmasında önemli bir fayda sağladığını dile getiren uzmanlar, eklem ağrısı şikayetlerinin günümüzde sıklıkla karşılaşılan bir rahatsızlık olduğuna dikkat çekiyorlar.

Haberin Devamı

ÇINAR YAPRAĞI KÜRÜ FAYDALARI

  • Pek çok insan vücudunda romatizma ve kireçlenme gibi eklem sıkıntılarından şikayetçidir. Kireçlenme ve romatizmadan kaynaklanan rahatsızlıklardan dolayı bacaklarını bükmekte zorlanan, yürümekte güçlük çeken, merdiven çıkamayan ve ağrı problemi yaşayan insanlar, tıbbi tedavilerine ek olarak bitkisel çözümleri de kullanabilirler.
  • Çınar yaprağı eklem ve kemik sağlığını desteklemenin yanında özellikle de kireçlenme sıkıntılarından kaynaklanan ağrıları rahatlatmaktadır.
  • Diş ve diş eti sağlığını da korumaya yardımcı olur.
  • Çınar yaprağı ayrıca yanıklara da iyi geliyor ve yanık yaralarının tedavisinde de kullanılıyor.
  • Çınar yaprağı kürü ateş düşürücü ve ağrı kesici özelliklere de sahiptir. Çınar yaprağı kürü, özellikle çocuklarda ateş yükselmesi sırasında ateşi düşürmek amacıyla destekleyici bir bitkisel tedavi olarak kullanılabilir.
  • Diz ve bel bölgesinde meydana gelen romatizma kaynaklı ağrıların iyileştirilmesinde ve tedavi edilmesinde kullanılabilir.
  • Boğazda gıcık, boğazda kaşıntı ve boğaz ağrısını dindirmek için gün içerisinde gargara yapılabilir.
  • Eğer uyku problemi yaşanıyor ise yatağa girmeden bir kaç saat önce tüketilebilir. Teskin edici etkisi olan çınar yaprağı kürü daha sakin hissetmeye ve daha kolay uykuya dalmaya yardımcı olabilir.
  • Çınar yaprağı kürü ayrıca saçların daha parlak olmasını sağlayabilir. Ayrıca saç diplerini besleyerek saçların daha sağlıklı olmasını sağlayabilir. Bu nedenle saç dökülmesi şikayeti var ise haftada 2-3 defa kullanılarak dökülme oranı azaltılabilir.

ÇINAR YAPRAĞI KÜRÜ NASIL UYGULANIR?

Sabah kahvaltısı ile öğlen yemeği arasında, aç karna olacak şekilde 1 bardak ve öğlen yemeğiyle akşam yemeği arasında da yine aç karna olacak şekilde 1 bardak içilmesi önerilir.

Çınar yaprağı kürünü uygulamayı 15 gün kadar sürdürdükten sonra sonra 3 gün kadar ara verilmelidir. 3 günlük aradan sonra 15 gün daha uygulanması gerekir.

Ayrıca çınar yaprağı kürü her seferinde taze olarak hazırlanmalı ve bekletilmemelidir. Hazırlanan kür her zaman aç karna tüketilmelidir.