Beden Sağlığı Çinko eksikliğine bire bir! Çekirdeğini yemenin faydası saymakla bitmiyor

Çinko eksikliğine bire bir! Çekirdeğini yemenin faydası saymakla bitmiyor

Paylaş
Çinko eksikliğine bire bir! Çekirdeğini yemenin faydası saymakla bitmiyor

Yaz aylarında severek tüketilen karpuzun vücuda olan faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle karpuz çekirdeği tüketmenin pek çok yararı bulunuyor. Vücudunuzda çinko eksikliği varsa karpuz çekirdeği tüketmeniz öneriliyor.

Prof. Dr. Vefik Arıca, çinko eksikliği olan kişilere karpuz çekirdeği tavsiyesinde bulundu. Prof. Dr. Vefik Arıca, çinko eksikliğinin sağlık açısından olumsuz etkilerine değinindi.

Haberin Devamı

Arıca, çinko eksikliğinin vücutta yaraların oluşması, sık enfeksiyonlar, saçların ve tırnakların incelmesi gibi durumlara da yol açabileceğini dile getirerek, “Çinko en çok kırmızı etlerde, yumurta sarısında, baklagillerde, sarımsakta, kabak çekirdeğinde yüksek oranda bulunur. Kabak çekirdeği yaklaşık 10 katı oranında çinko miktarı en yüksek olan üründür” ifadesini kullandı.

Karpuz çekirdeğinin ise iki şekilde kullanabileceğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Vefik Arıca, “Ya kurutarak çekirdek halinde ya da karpuzla yiyerek yaş bir şekilde kullanabiliriz. Her iki tür de kullanımda özellikle yüksek lif oranıyla vücuttaki o kronik kabızlığı, bağırsak tembelliğini alabilir. Karın ağrılarını giderebilir. Karpuz çekirdeği çinko eksikliğine birebir faydalı ürün” diye konuştu.

Haberin Devamı