Beden Sağlığı Damar temizleme kürü nasıl yapılır?

Damar temizleme kürü nasıl yapılır?

Paylaş
Damar temizleme kürü nasıl yapılır?

Damar tıkanıklığının açılmasında ve damarların temizlenmesinde büyük anlamda katkı sağladığı ve yardımcı olduğu bilinen damar temizleme kürü, bugünlerde çoğu kişi tarafından sıklıkla uygulanmakta ve uygulanan bu kürün faydaları görülüyor. Bu kürü uygulamak isteyen ancak nasıl yapacağını bilmeyenler için, damar temizleme kürü nasıl hazırlanır, nasıl uygulanır, faydaları nelerdir? sorularının yanıtlarını derledik.

Damar temizleme kürü, hazırlaması ve uygulaması oldukça kolay olan ve insan vücuduna faydalı etkileri açısından büyük öneme sahip olan, oldukça tesirli ve faydalı bir kürdür.

DAMAR TEMİZLEME KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Damarlarda kan dolaşımının engellendiği herhangi bir durumda ortaya çıkan tıkanıklık, oluşan pıhtının yerine ve büyüklüğüne bağlı olarak vücudun işlevlerinde önemli sorunlara yol açabilir. Bu durumlarda, erken yapılacak bir teşhis ve hızlı başlanacak bir tedavi, sürecin ölümcül sonuçlara ulaşmaması açısından büyük ehemmiyete sahiptir.

Günümüzde Stres, sigara kullanımı, alkol tüketimi, yüksek kolesterol, kötü beslenme tarzı, olumsuz yaşam koşulları ve hareketsizliğin neden olduğu damar tıkanıklığının tedavisi mümkün. Damar tıkanıklığı problemine ne iyi gelir sorusunu sonralar sofralarından limonu eksik tutmamalıdır.

Limon tüketimi sayesinde kan sulanması desteklenmiş olur ve muhtemel bir kan pıhtılaşması sorununun önüne geçilebilir. Ancak eğer kan sulandırıcı etkisi olan bir ilaç kullanılıyorsa, limon tüketimini abartmamaya dikkat edilmelidir. Limon, damarlarda rahatlatıcı etkisi olan ve kanı temizleyen mucize bir meyvedir.

Sarımsak, kekik, zencefil, zerdeçal, muz, elma, ananas, çilek, üzüm, kızılcık, kiraz, domates, bal, soya, fasulye, böğürtlen, erik, portakal, kayısı, yeşil çay, çuha çiçeği çayı, hindiba gibi sebze, meyve ve baharatlardan kazanılan besinler damar tıkanıklığı tedavisinde yol alınmasını sağlar.

Doğal beslenme tarzının yardımıyla bu rahatsızlıktan doğan şikayetler minimum seviyeye indirilebilir. Maydanoz-limon- sarımsak kürü ile karaciğer toksinlerden arındırılır. Güne daha dinç ve zinde kalkılması sağlanır.

DAMAR TEMİZLEME KÜRÜ YAPILIŞI

MAYDANOZ-LİMON-SARIMSAK KÜRÜ

Haberin Devamı

Ülkemizin değerli uzmanlarının açıklamalarına göre eğer ki aile geçmişinde erken kalp krizi geçirme hikayesi varsa, damar sertliği rahatsızlığı ve yüksek tansiyon gibi, böbrek yetmezliği gibi şikayetler mevcutsa bu kür tam anlamıyla bulunmaz bir nimet niteliğindedir. Maydanoz ve limonun bir araya getirilmesi adeta bir ömre bedeldir. Özellikle köy maydanozu alınabilirse alınmalıdır.

Mantar hastalığına karşı da maydanoz oldukça etkilidir. İlaçtan elde edilen etkiyi pekiştirmektedir. Kalp damarlarında tıkanma yaşayanlar, karaciğerinde yağlanma sorunu olanlar, damar yağlanması problemi yaşayanlar mutlaka bu kürü uygulamalıdır. 6 ayda bir uygulanabilecek bir kürdür. Sabah aç karna yapılmalıdır. Sabahları yorgun kalma şikayetlerinin de azaldığı görülecektir.

Haberin Devamı

MALZEMELER

  • 15-16 sap kadar maydanoz
  • 2 yemek kaşığı kadar limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 bardak su

HAZIRLANIŞI

  • Tüm malzemeler blendırdan geçirilir. Sabahları aç karnına içip yatılması daha etkilidir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • İlk 3 gün sarımsaklı olacak şekilde uygulanır.
  • 4-5-6. günlerde sarımsaksız olacak şekilde uygulanır.
  • 3 gün sarımsaklı olacak şekilde 3 gün sarımsaksız olacak şekilde toplamda 27 gün uygulanır. Bu kür 6 ayda bir uygulanabilir.

DAMAR TEMİZLEME KÜRÜ FAYDALARI

  • Kalp damarlarında yaşanan tıkanmalara karşı etkili olduğu bilinir.
  • Kan pıhtılaşmasını önleyici etkisi vardır.
  • Damar yağlanması problemine karşı iyi gelir.
  • Karaciğer yağlanması sorununa karşı etkilidir.
  • Sabahları yorgun kalma şikayetlerini azaltıcı etkisi mevcuttur.
  • Mantara iyi geldiği bilinir.