Beden Sağlığı Devrim niteliğinde! Kansere karşı uçuk tedavisi

Devrim niteliğinde! Kansere karşı uçuk tedavisi

Paylaş
Devrim niteliğinde! Kansere karşı uçuk tedavisi

Bilim insanları kanserli hücreleri yok etmek için uçuklara neden olan virüsü kullandı. Genetiğiyle oynanan virüs tedavisi, insan denemelerinde olumlu sonuç verdi.

İngiltere'deki Kanser Araştırmaları Enstitüsü'nün yürüttüğü araştırmalarda, uçuğa yol açan herpes virüsünün kanser tedavisinde etkili olduğu belirlendi. Uzmanlar, bu virüsün genetiğini değiştirdi. RP2 isimli yeni virüs, kanser hastalıkları ile mücadelede kanserli hücreleri yok etmek üzere modifiye edildi. İleri derecedeki deri, yemek borusu, baş ve boyun kanseri olan 39 hasta üzerinde klinik denemeler yapıldı. Bir hastanın kanseri yok oldu. Diğer deneklerin tümörleri de küçüldü.

Haberin Devamı

DOĞRUDAN ENJEKSİYON

Tedavi, hastaların dörtte birinde etkili oldu. Bilim insanları sadece güvenli olup olmadığını test etmek için yapılan bu tedavinin bile umut verici olduğunu söylüyor. Londra'da yaşayan tükürük bezi kanseri hastası Krzysztof Wojkowski (39), 2017'den bu yana ilk kez bir tedavinin işe yaradığını söyledi. Virüsler, hastanın doğrudan iki tümörünün üzerine enjekte edildi. İki haftada bir yapılan iğnelerle tedavi beş hafta sürdü. Üzerinden geçen iki yılda hastalık bir daha nüksetmedi.