Beden Sağlığı 'Diş duşu tam temizlik sağlıyor'

'Diş duşu tam temizlik sağlıyor'

Paylaş
'Diş duşu tam temizlik sağlıyor'

Ağız hijyeni için diş fırçalama, diş ipi, ağız gargarası gibi yöntemlerden faydalanılıyor. Bu yöntemler arasında yakın zamanda yerini alan diş duşu, hava ve su içeren hareketli mekanizmasıyla diş araları temizliğine farklı bir boyut kazandırıyor

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, diş duşunun, fırçanın ulaşamadığı noktalarda kürdanın aksine, diş etlerine zarar vermeden diş aralarının tam temizlenmesine imkan sağladığını söylüyor.

Haberin Devamı

Diş duşunun, su ve hava birleşiminin tazyikli şekilde dişlere uygulanmasıyla temizleme yaptığını belirten Kışlaoğlu, “Diş duşu cihazları, evde veya diş hekimi gözetiminde kullanılabilir. Diş duşlarının çıkarılabilen başlıkları kişiye özel hijyen sağlar. Suyun tazyikli etkisi sayesinde diş aralarında kalan yemek artıklarının hızla çıkarılmasına, ağız ve diş sağlığını eksiksiz biçimde korumaya yardımcı olur” diyor.

Diş duşunun hidromasaj etkisiyle de ağız içinde fark edilir bir rahatlama sağladığını söyleyen Kışlaoğlu,“Yan etkisiz olması, her yaşta uygulanabilmesi, yaklaşık diş fırçalama süresi kadar kısa zaman alması, implant veya köprü ilişme tedavisi görenlerin etkili diş bakımına olan ihtiyaçlarını eksiksiz karşılaması gibi avantajlar sağlar” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

ntvmsnbc