Doğru beslenme selülitten kurtarıyor
İzmir Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, kadınların yüzde 90'ında selülit oluşumunun gözlendiğini belirterek, bunu önleyecek beslenme önerilerinde bulundu
Deniz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte kadınlarda selülit tedirginliğinin arttığını hatırlatan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, kadınların yüzde 90’ında selülit oluşumu gözlendiğini belirtti.
Cildin portakal kabuğu görünümüne neden olan selülitin sadece kilolu değil, zayıf veya normal kilolu kadınlarda da görüldüğünü söyleyen Baysal "Ergenlik, hamilelik ve menopoz döneminde artış göstermekte. Selüliti hormonsal nedenlerle birlikte dolaşım ve sindirim sistemi sorunları, ayrıca sinirsel bozukluklar da da etkilemekte. Bol su, hücre ve dokuları besleyerek toksinlerin vücuttan daha hızla atılmasına yardımcı olur. Rafine şekerler, hayvansal yağlar ve hazır yiyeceklerden uzak durarak aşırı tuz tüketiminizi sınırlandırın. Selülite karşı, maydanoz, brokoli, fasulye, kereviz gibi sebzeler, ananas ve muz gibi meyveler tüketilmesini öneriyorum" dedi.
DHA
- Kronik böbrek hastalığı olanlar dikkat: Mutlaka dengeli beslenin
- Sağlıklı Bir Fikrim Var proje yarışması, geleceğin sağlık liderlerini ödüllendiriyor
- Çocuklukta ortaya çıkıyor! D vitamini değerlerine dikkat, kemik erimesi geliyorum diyor!
- Polen alerjisi olanlar dikkat! Uzmanı açıkladı: Bu saatler kritik
- Uzman isim açıkladı: Eklem ağrıları ve kireçlenme, iltihaplı eklem romatizmasıyla karıştırılabilir