Beden Sağlığı En tehlikeli örümcek türü! Isırdığı parmağı dakikalar içinde çürüttü

En tehlikeli örümcek türü! Isırdığı parmağı dakikalar içinde çürüttü

Paylaş
En tehlikeli örümcek türü! Isırdığı parmağı dakikalar içinde çürüttü

İngiltere'de yaşayan Jason Missey isimli adam, evinin bahçesinde otururken parmağı tehlikeli bir örümcek türü tarafından ısırıldı. Birkaç dakika içinde parmakları şişen Missey, derisi dökülmeye başlayınca panikleyip soluğu hastanede aldı.

Müstakil evinin bahçesinde odun taşıyan Jason Missey, ilk olarak parmağında bir yanma ve kaşıntı hissetti. Bunun bir sinek ısırığı olduğunu düşünen Missey, parmaklarının şişmesiyle endişelenmeye başladı. Acıdan kıvranan talihsiz adam, derisindeki çürüğe benzer döküntüyü görünce en yakın sağlık kuruluşuna ulaştı.

Haberin Devamı

DÖKÜNTÜ BAŞLAYINCA HASTANEYE KOŞTU

Doktorlar, Jason'u tehlikeli bir örümcek türünün ısırdığını açıkladı. Teşhis sonrası konuşan Jason Missey, ''Bir örümceği ellerimin üzerinden ittiğimi hatırlıyorum ama ben yine de bu küçük yarayı, bir sinek ısırığı sanıp geçiştirdim. Zaman geçtikçe parmağım şişmeye ve pul pul dökülmeye başladı. Bu döküntü artınca korkup hastaneye geldim'' ifadelerini kullandı.

Oxford Üniversitesi'nden zoolog Clive Hambler'in 2020 tarihli bir makalesine göre bu tür, Britanya'daki en tehlikeli örümcek türü olarak kabul ediliyor.

YARA KENDİ KENDİNE İYİLEŞEBİLİYOR

Isırma sonrası büyük bir acı çektiğini söyleyen Jason, ''Ağrıyı 10 üzerinden puanlar mısınız?'' diyen uzmanlara ''11'' yanıtını verdi. Doktorlar, bir süre parmağın çürür gibi dökülmesine izin verilmesi gerektiğini, bu yaranın zamanla kabuk soyularak yok edileceğini belirtti.

Haberin Devamı