Beden Sağlığı Erken tanı için 'ayna karşısında 5 dakika'

Erken tanı için 'ayna karşısında 5 dakika'

Paylaş
Erken tanı için 'ayna karşısında 5 dakika'

Meme Farkındalık Ayı için Pembe Farkındalık Festivali düzenlendi. Meme kanseri mücadelesini kazanan hastalar, tanıdan tedaviye tüm süreçlerde kanserli hastaların kanserle savaşında destekçi olan uzmanlar festival aracılığı ile toplumda kanser bilincinin oluşması ve meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekti.

Meme kanserinde farkındalık ve erken tanının önemine dikkat çekmek için ‘Ayna karşısında 5 dakika!’ sloganı ile hayata geçirilen pembe ayna projesi, pek çok etkinliğin bir arada olduğu festivale dönüştü.

Haberin Devamı

Meme Kanseri Farkındalık Festivali’nde; A’dan Z’ye meme kanserinin anlatıldığı uzman doktor söyleşileri, kanserle mücadelesini kazanarak sağlığına kavuşanların başarı hikayeleri, sanatın iyileştirici gücü ve kendine iyi bak atölyeleri, sağlıklı beslenme önerileri ve tarifler, stant aktiviteleri, sürpriz eğlenceler ile kanserde motivasyon ve yoga etkinlikleri, katılımcılar için pembe aynadan yansıdı.

Meme kanserinde estetik yaklaşımlar söyleşisi; Prof. Dr. Fatih Aydoğan, Prof. Dr. S. Kerem Okutur, Prof. Dr. Halit Yılmaz, Doç. Dr. Kezban Nur Pilancı, Doç. Dr. Pelin Özgen, Op. Dr. Atilla Eyüboğlu, Dyt. Nihan Yakut’la, ‘Meme kanserinde kişiye özel güncel tedaviler’ söyleşisi ise Prof. Dr. Bülent Çitgez, Prof. Dr. Serkan Keskin, Uz. Psikolog Gizem Mine Çölümlü ve Uz. Dr. Özge Yıldırım’la gerçekleştirildi.

Haberin Devamı