Beden Sağlığı Evde kalan insanlar için sanal hastane oluşturdu

Evde kalan insanlar için sanal hastane oluşturdu

Paylaş
Evde kalan insanlar için sanal hastane oluşturdu

Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebahat Bulut, corona virüsle mücadele eden doktorların yükünü azaltmak amacıyla 120 gönüllü hekimle Sanal Hastane oluşturdu.

Corona virüsle mücadele sürecinde birçok alanda iş ve etkinlikler dijital ortama taşınırken, gönüllü hekimler de sosyal medya hesapları üzerinden hasta ve hasta yakınlarına danışmanlık yaparak yardımcı olmaya çalışıyor. Anestezist Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Nebahat Bulut da Twitter hesabından yaptığı, "Sanal Hastane'ye hoş geldiniz! Bu mesajın altında sosyal medyada rastladığım, salgın sürecinde genel tababet/uzmanlığı ile ilgili olarak vatandaştan gelen soruları cevaplayan meslektaşlarımı ekleyeceğim. Lütfen acil olmayan durumlar için hastanelere gitmeyelim, evde kalalım" diyerek Sanal Hastane projesini hayata geçirdi.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı'na konuşan Bulut, "Kalp cerrahisi, kadın doğum, diş, onkoloji, psikoloji, alerji, göğüs hastalıkları, genel cerrahi, beyin cerrahisi, radyoloji, patoloji, kulak burun boğaz, iç hastalıkları, diyaliz, anestezi, psikiyatri gibi hemen hemen bütün alanlardan arkadaşlarımız var. Fizyoterapi, psikoloji, beyin cerrahisi, kadın doğum, diş hekimliği, kardiyoloji, dahiliye gibi bazı branşlarda birden fazla hekim mevcut. Şu ana kadar 3 bin civarından soru, sorun ve tetkik cevapladık, açıkladık. Henüz 72 saati doldurmayan proje olmasına rağmen çok güzel geri dönüşler alıyoruz" dedi.

Nebahat Bulut'a tüm Türkiye'den hekimler destek vermeye devam ediyor.