Beden Sağlığı Gece öksürükten uyuyamıyorum ne yapmalıyım? Gece öksürüğü nasıl giderilir?

Gece öksürükten uyuyamıyorum ne yapmalıyım? Gece öksürüğü nasıl giderilir?

Paylaş
Gece öksürükten uyuyamıyorum ne yapmalıyım? Gece öksürüğü nasıl giderilir?

Gece öksürüğü uykuyu bölen ve rahatsızlık veren bir durumdur. Bunun için boğazın nemli tutulması ve uyunan ortamında nem dengesinin kurulması önemlidir. Bol sıvı tüketimi de boğaz tahrişlerinin önüne geçilmesi adına önemlidir. Geceleri öksürükten uyuyamıyorum neler yapabilirim ve nasıl giderilir sizler için derledik.

Gece öksürükten uyuyamayan kişilerin öncelikle öksürük nedenini tespit etmeleri ve buna göre bir yöntem bulmaları gerekir. Eğer herhangi bir sağlık problemi yoksa uyumadan önce ortamı havalandırmak ve rahatlatıcı bitki çayları içmek faydalı olabilir.

Haberin Devamı

 

GECE ÖKSÜRÜKTEN UYUYAMIYORUM NE YAPMALIYIM?

Gece öksürüğü için bir çözüm bulmadan önce mutlaka sağlık kontrollerini tamamlamak ve altında herhangi bir sorun olup olmadığını tespit etmek gerekir. Altta yatan herhangi bir hastalık yoksa odanın havalandırılması ve boğazı tahriş eden unsurların ortadan kaldırılması gerekir. Gün içinde bol sıvı tüketmek, bitki çayları içmek ve boğazı nemli tutmak öksürüğün önüne geçmek adına önemlidir.

Eğer kuru bir ortamda uyuyorsanız bu geceleri öksürmenize neden olabilir. Uyumadan önce mutlaka ortamı havalandırmalı ve nemli olmasını sağlamalısınız. Uyumadan önce boğaz pastili kullanmak, bal yemek ya da bitki çayı içmek de boğaz tahrişini önler. Tüm yöntemleri deneyip öksürüğün devam etmesi halinde de bir doktora görünmek gerekebilir. 

Haberin Devamı

 

GECE ÖKSÜRÜĞÜ NASIL GİDERİLİR?

Yetişkinlerde ve çocuklarda gece öksürüklerinin ortaya çıkması mümkündür. Bunun ortadan kalkması ve daha iyi bir uyku deneyimi için bazı doğal yöntemler mevcuttur. Reflüden kaynaklı bir öksürük varsa bunun için uyku sırasında mutlaka yüksek yastık kullanmak gerekir. Bu sayede gece öksürüğünün azaldığını görmek mümkündür.

Kuru hava da solunum yollarını tahriş ettiği için eğer uyuduğunuz ortam kuru ya da rutubetliyse uyumadan önce ortamı havalandırmak ve neminin artmasını sağlamak gerekir. Yatmadan önce bitkisel karışımlı çay ya da bal içmek de boğazdaki mukusun yumuşamasını sağlar. Bu sayede daha rahat bir uyku çekmek mümkün olur.

Mide reflüsü kaynaklı gece öksürüğü için uyumadan en az 3 saat öncesinde yemek yeme olayının bitmesi gerekir. Özellikle reflüsü olan kişiler uyumadan önce yemek yerlerse bu durum boğazlarının rahatsız olmasına neden olabilir. Bol sıvı tüketmek ve boğazın sürekli yumuşak olmasını sağlamak da tahriş edici özelliklerin ortadan kalkmasını sağlar.

Günde en az 2,5 litre su içmek ve bitkisel çayları da hafif ılıklaştıktan sonra içmek gerekir. Her şeye rağmen gece öksürüğü devam ediyorsa uyumadan önce boğaz pastili kullanmak da tahrişin azalmasını ve öksürüğün giderilmesini sağlayabilir.

Haberin Devamı