Beden Sağlığı Günde 10 bin adım atmak gerçekten gerekli mi? Bilim insanlarından ezber bozan açıklama

Günde 10 bin adım atmak gerçekten gerekli mi? Bilim insanlarından ezber bozan açıklama

Paylaş
Günde 10 bin adım atmak gerçekten gerekli mi? Bilim insanlarından ezber bozan açıklama

Avrupa'da 220 binden fazla kişinin katıldığı geniş çaplı bir araştırmada, yaklaşık 4 bin adım atarak da sağlıklı vücuda ulaşıldığı sonucuna varıldı.

Çığır açan bilimsel incelemeye katılan 227 bin sağlıklı kişinin, 3 bin 800 adım atarak erken ölüm riskini azalttığı ortaya çıktı. Sağlık uzmanlarının 'hareketsiz' olarak tanımladığı 5 binden az adım atan kişilerin, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

2 BİN 300 ADIM YETERLİ OLABİLİR

İncelemede, kalp krizi ve felç gibi kardiyovasküler hastalıklardan ölme riskinin, günde en az 2 bin 300 adım atıldığında azaldığı görüldü. Araştırmacılara göre günde 10 bin atma tavsiyesinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor çünkü insanlar hala 'ne kadar çok adım atarsam o kadar çok sağlıklı olurum' zihniyetine sahip. 10 bin adım atmanın elbette bir zararı yok ancak daha az adım atarak da sağlıklı bir vücuda sahip olunabilir. Bazı uzmanlar ise ideal adım sayısını 4 bin olarak açıkladı.

YÜRÜYÜŞ, OBEZİTE İHTİMALİNİ AZALTIYOR

Günümüzde insan sağlığını tehdit eden sağlık problemleri arasında obezite başı çekiyor. Kemik erimesi, kanser, kalp ve damar hastalıkları, diyabet ve hipertansiyonda hareketsiz ve sağlıksız beslenmenin bir sonucu olarak sağlığımızı tehdit ediyor. Dünyadaki insanların yüzde 25’lik kısmının hareketsiz bir yaşam tarzı sürdürmesi, hastalık risklerini arttırıyor. Günlük olarak yapılan egzersizlerin ve yürüyüşler, bağışıklığımızı güçlendirdiği gibi kilo kontrolüne de destek sağlıyor. Her yaşta yaşam kalitesin yükselten bir egzersiz olan yürüyüş ise yapılması en kolay egzersizlerin başında geliyor.

Haberin Devamı

KEMİK SAĞLIĞINA DA İYİ GELİYOR

Düzenli olarak yapılan 30 dakikalık yürüyüşün  kardiyovasküler zindeliği artırdığı, vücuttaki yağlanmayı azalttığı ve kemik sağlığına iyi geldiği biliniyor. Bunun yanında tip 2 diyabet, osteoporoz, kalp hastalığı ve bazı kanser türlerinin yaşanma riski de azalıyor.